Divje neoluščeno mleto proso brez glutena 500g (EKO)

Divje proso dovaja obilico organskega silicija - izvrsten za lase in kožo!
Redna cena:
5,90 €
Akcijska cena:
5,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% divje neoluščeno proso zmleto skupaj z ovojnico iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost na 100g: energija 1595kJ/377kcal, maščobe 3,9g, od tega nasičene 0,4g, ogljikovi hidrati 72,5g, od tega sladkorji 1,4g, beljakovine 12,2g, sol 0,0012g, silicij 550mg, magnezij 153mg, cink 4,2mg, železo 5,1mg.

Uporaba: priporočena dnevna količin je 2-3 žlice, idealen je za pripravo hrane za dojenčke in otroke (kašice, juhice), omake. Lahko se meša z navadno moka za njeno obogatenje. Za boljši izkoristek izdelka ne segrevamo.

Opozorilo: hranite na suhem, zračnem in hladnem prostoru.

Certifikat: DE-OKO-007.

Proizvajalec: Werz Naturkorn Gmbh, Nemčija.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 500g.

Divje neoluščeno mleto proso iz kontrolirane ekološke pridelave. Divje neoluščeno mleto proso je fino mleto neoluščeno proso brez glutena. Zmleto je skupaj z ovojnico, tako da ohrani več koristnih vsebin kot oluščeno in pripravljeno proso. Domovina prosa je srednja Azija, na Kitajskem pa je bilo znano kot “kitajsko žito”. Navadno proso je eno izmed prvih žit, ki so ga v Evropi pridelovali za prehrano ljudi. Arheološke najdbe dokazujejo, da so ga v Evropi gojili že Kelti, in sicer že v tisočletju pred našim štetjem. Proso v zadnjem času zopet pridobiva na veljavi, njegova pridelava se je z razvojem biodinamičnega in ekološkega načina pridelave zopet povečala.