Divji riž 200g (EKO)

Divji riž raste v plitvih jezerih v Kanadi in je zaradi svoje intenzivne arome po oreščkih zelo priljubljen v sodobni kuhinji.
Redna cena:
7,50 €
Akcijska cena:
7,50 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% divji riž iz kontrolirane ekološke pridelave.

Alergeni: lahko vsebuje sledi oreščkov in sezama.

Hranilna vrednost na 100g: energija 1614kJ/381kcal, maščobe 1,1g, od tega nenasičene 0,2g, ogljikovi hidrati 75g, od tega sladkorji 2,5g, vlaknine 6,2g, beljakovine 15g, sol 0,1g.

Uporaba: 200g divjega riža (kot priloga – za dve porciji) dajte v 400ml rahlo osoljene vode, kratko zavrite, pokrijte in na zmernem ognju kuhajte 35 – 55 minut. Občasno premešajte. Divji riž je kuhan, ko je polovica zrna razpokana.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem.

Certifikat: DE-OKO-001.

Proizvajalec: Rapunzel naturkost, Nemčija.

Poreklo: Kanada.

Količina: 200g.

Divji riž iz kontrolirane ekološke pridelave. Divji riž je iz Kanade, kjer raste v plitvih jezerih. Divji riž ima intenzivno aromo po oreščkih, zaradi česar je zelo priljubljen v sodobni kuhinji. Divji riž je obvodna rastlina, vodna trava, ki korenini v mokrih tleh, iz katerih se dviguje tudi do tri metre nad vodo. Pridelka pri divjem rižu z intenzivno pridelavo ni mogoče posebej povečati, zato je ponudba omejena. Zanimivo je, da divji riž pravzaprav sploh ni pravi riž, saj ne sodi med žita, vendar mu je podoben, v kuhinji pa se uporablja kot riž. V primerjavi s pravim rižem je daljši, bolj ozek in veliko temnejši.