Dren tinktura 50ml

100% tinktura iz drena, slovenskega izvora. Je lahko predvsem v pomoč pri želodčnih težavah ter pri uravnavanju sladkorja v krvi.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: dren, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: trikrat dnevno.

Opozorilo: hraniti na suhem, temnem in hladnem.

Proizvajalec: Janez Javorski, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Dren tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Dren tinktura je narejena iz zelišča rumeni dren. Rumeni dren je drevo, ki zraste od 6 do 8 metrov visoko in ima rjavo rumenkasto skorjo na deblu in rdeče rjavo skorjo na vejah. Pri nas ga poznamo bolj kot grmičevje. Listi so enostavni in jajčasti z ravnim robom. Na veje so nameščeni nasprotno. Zgornja stran listov je gladka, spodnja pa dlakava in svetlejših odtenkov. Cvetovi so, kot že slovensko ime pove, rumene barve. Dvospolni cvetovi so združeni v kobule. Drevo cveti še preden se olista. Iz oplojenih cvetov pa se razvijejo škrlatno rdeči koščičasti sadeži elipsaste oblike – drnulje. Plodovi so užitni in imajo prijeten in kiselkast okus. Znotraj plodu je seme s trdo lupino.Rumeni dren se razmnožuje s semeni, lahko pa tudi s potaknjenci. Na območju Javorja ga je malo.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Dren tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja, izdelana po receptu naših babic. Bršljan je nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljen svež.