Hericium erinaceus ali resasti bradovec 100g (EKO)

Resasti bradovec učinkovito podpira možgane in živčevje, prebavo, imunski sistem - poskrbi za boljše počutje, ostrejši um in hitrejši spomin. Prava hrana za možgane!
Redna cena:
23,00 €
Akcijska cena:
23,00 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% prah resastega bradovca iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: uživate eno do dve čajni žlički dvakrat dnevno po jedi z nekaj tekočine.

Opozorilo: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: MycoMedica, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 100g.

 

Hericium erinaceus ali resasti bradovec je prehranska dopolnilo iz gobe resastega bradovca. Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobičajna oblika je navdihnila občudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opičja glava, opičja goba, medvedova glava, bela brada, ježasta goba, resasti bradovec … Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira – »levja glava” in Houtou – »otroška opica«. Izdelek vsebuje podgobje in zmleto gobo resasti bradovec (Hericium erinaceus) in je pridelano brez uporabe kemičnih pripravkov v skladu s standardi ekološke pridelave.

Med aktivni sestavinami v resastem bradovcu najdemo beta glukane, fitosterine, kot sta beta sitosterol in ergosterin ter esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi različne polisaharide in polipeptide. Zaradi kvalitetne sestave ima resasti bradovec najvišjo biološko vrednost, s čimer se velikokrat uvršča na jedilnik vegetarijanske prehrane, kot nadomestilo za meso. V tradicionalni medicini je zaradi svoje ugodne sestave večkrat deklarirana kot hrana za nevrone.