Hericium erinaceus K ali resasti bradovec 140 kapsul (EKO)

Učinkovito podpira možgane in živčevje, prebavo, imunski sistem - poskrbi za boljše počutje, ostrejši um in hitrejši spomin. Prava hrana za možgane!
Redna cena:
25,00 €
Akcijska cena:
25,00 €
Izdelek je na zalogi

Resasti bradovec vsebuje:

500mg resastega bradovca in kapsula iz rastlinskega uvoja iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba resastega bradovca:

uživate tri kapsule dvakrat dnevno po jedi z nekaj tekočine.

Opozorilo: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: MycoMedica, Slovenija.

Količina:

140 kapsul (po 500mg).

Poreklo: Slovenija.

Hericium erinaceus ali resasti bradovec goba je prehranska dopolnilo iz gobe resastega bradovca. Hericium erinaceus ali resasti bradovec je izredno okusna in cenjena jedilna ter medicinska goba, ki raste na lesu podrtih dreves predvsem na severni zemeljski polobli (Evropa, vzhodna Azija, severna Amerika). Njena neobičajna oblika je navdihnila občudovalce, ki so jo zaradi nje poimenovali z nenavadnimi imeni: levja griva, opičja glava, opičja goba, medvedova glava, bela brada, ježasta goba, resasti bradovec … Na japonskem je znana predvsem kot Yamabushitake, na kitajskem pa jo imenujejo Shishigashira – »levja glava” in Houtou – »otroška opica« Izdelek vsebuje podgobje in zmleto gobo resasti bradovec (Hericium erinaceus) in je pridelano brez uporabe kemičnih pripravkov v skladu s standardi ekološke pridelave.

Izdelek je v standardizirani obliki in se goji v strogo nadzorovanih pogojih. Med aktivne komponente gobe štejemo beta glukane. V gobi najdemo tudi fitosterine, kot sta sitosterol in ergosterin. Goba resasti bradovec ali Hericium erinaceus vsebuje esencialne mineralne snovi in elemente v sledovih (Zn, Fe, Se, Ge itd.), niacin, biotin, vitamin D, kot tudi različne polisaharide in polipeptide. V primerjavi z drugimi jedilnimi gobami (šitake, ostrigarji, šampinjoni) ima ta vrsta gobe zaradi svoje aminokislinske sestave najvišjo biološka vrednost in je še posebej priporočljiva pri vegetarijanskem načinu prehranjevanja. Zaradi njenega delovanja je izredno cenjena in ji v tradicionalni medicini pogosto rečejo »naravna hrana za nevrone«.