Hibiskus - naravna obloga proti izpadanju in lomljenju las 100g (EKO)

Hibiskus je naravno obloga, ki zmanjšuje izpadanje in lomljenje las z veliko količino vitamina C.
Redna cena:
15,90 €
Akcijska cena:
15,90 €
Izdelek je na zalogi

Uporaba:

  • Priprava barve za lase: hibiskus vedno pripravimo v kombinaciji z ostalimi rastlinami – kano, seno, indigom ali amlo (24 ur pred barvanjem). V posodo stresemo ustrezno količino hibiskusa in ostale rastline (osebna receptura) v prahu ter ustrezno količino tekočine (glede na priložena navodila). Z leseno žlico mešamo do gostote jogurta. Posodo nepredušno zapremo s pokrovom ali prozorno folijo za živila in jo za 24 ur pustimo na sobni temperaturi.
  • Priprava paste za lasišče: zmes za oblogo las pripravimo enako kot za barvanje las in jo pustimo na sobni temperaturi 1 uro. V primeru, da prahu na porabimo v celoti, vrečko nepredušno zapremo in jo hranimo v originalni embalaži na suhem in temnem prostoru.
  • Nanašanje zmesi na lasišče: zmes vedno nanašamo na suhe umite lase. Pred barvanjem zmes še enkrat dobro premešamo, da postane gladka. Roke si zaščitimo z rokavicami in okrog ramen ogrnemo zaščitno ogrinjalo. Zmes na lasišče nanašamo s silikonsko spatulo. Z nanašanjem začnemo na prednjem delu lasišča. Zmes nanašamo po prečah, ki so v razmaku 1 cm. Ko zaključimo z nanašanjem na sprednjem delu (od ušesa do ušesa), začnemo zmes nanašati še na zadnjem delu lasišča od temena proti vratu. Pri dolgih laseh zmes po dolžini las nanašamo s prsti. Ko končamo z nanašanjem, predel kože ob lasišču zaščitimo s približno 5 cm širokim trakom, ki smo ga naredili iz kuhinjskih papirnatih brisačk v roli. Da se zmes ne bi zasušila na lasišču, glavo ovijemo še s prozorno folijo za živila. V primeru barvanja las pustimo zmes na lasišču delovati 4 ure, v primeru obloge pa zgolj 1 uro.
  • Spiranje zmesi z las: po 4 urah (oz. po 1 uri v primeru obloge) odstranimo prozorno folijo in lase izpiramo toliko časa, da iz njih odteče vsa zmes. Na lasišče potem nanesemo šampon, ga dobro vtremo, temeljito izperemo in posušimo.

Opozorilo: hibiskus se ne sme mešati z vročo vodo nad 40°C. Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po barvanju.

Certifikat: IN-BIO-154-INDIA.

Dobavitelj: Etnobotanika, Slovenija.

Poreklo: Indija.

Količina: 100g.

Hibiskus – naravna obloga proti izpadanju in lomljenju las iz kontrolirane ekološke pridelave. Hibiskus – naravna obloga proti izpadanju in lomljenju las je pridobljena iz hibiskusovih cvetov, ki vsebujejo velike količine vitamina C, flavonoide, encime in eterična olja, ki so močan antioksidant. V kozmetiki se uporablja zaradi visoke vsebnosti AHA kislin, ki delujejo močno protivnetno, povečujejo vlažnost in izboljšajo prožnost. Hibiskus se uporablja preventivno ali pa tudi že kurativno v primerih lomljenja las, sivenja in hormonskega izpadanja las (menopavza in andropavza) in pri porušenem PHju lasišča. Znano je da tudi upočasnjuje staranje kože, preprečuje hiperpigmentacijo ter čisti in preprečuje vnetja. Pri barvanju las se hibiskus skupaj s kano uporablja kot ojačevalec rdečega pigmenta.

INCI: Hibiscus rosa- sinensis