Hruškov kis 100ml

S svežino hrušk združuje rahlo orehovo nato, ki nastane med naravnim vrenjem. Je odličen kot priloga za solate z listi, špinačo, redkvico ali avokadom.
Redna cena:
4,89 €
Akcijska cena:
4,89 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravni, čisti hruškov kis.

Kislina: 5%

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 51 kJ/ 12 kcal
Maščobe: 0g
   Nasičene maščobne kisline: 0g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 3g
   Sladkor: 3g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Hruškov kis je narejen brez kakršnih koli dodatkov, zato je njegova aroma povsem naravna. Med meseci zorenja v lesenih sodih pridobi izjemno bogat okus. Ne preseneča, če opazite nekaj usedline v steklenici – to je povsem naravno in znak prvovrstne kakovosti. S svežino hrušk se združuje tudi nežna orehova nota, ki nastane med naravnim vrenjem.

Podobno kot pri drugih sadnih kisih tudi hruškov kis vsebuje številne sestavine, ki jih najdemo v hruškah. Vitamini A, B in C, ki so prisotni v končnem izdelku po fermentaciji, lahko okrepijo vaš imunski sistem. Ocetna kislina v hruškovem kisu pomaga razgrajevati ogljikove hidrate in maščobe med prebavo. Hruškov kis pa tudi izkazuje svoje antibakterijske lastnosti v različnih okoljih – v želodcu, črevesju in celo za preprečevanje neprijetnega zadaha.

Uporaba v kulinariki:

Hruškov kis je popolna priloga za vse vrste solat in se odlično poda k solati s listi, redkvicami in špinačo. Med olji za solate, ki se odlično ujemajo s hruškovim kisom, izstopata sončnično olje in bučno olje. Poleg tega pa je odličen dodatek k tradicionalnim solatam, na primer za obogatitev svežega avokada!