Ingver v prahu 30g (EKO)

Ena izmed najstarejših začimb, odlična za sladice, likerje, čaj, pudinge ter vse vrst orientalskih jedi. Vzpodbuja prebavo in krepi imunski sistem.
Redna cena:
2,99 €
Akcijska cena:
2,99 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% ingver v prahu iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: ingver je začimba, ki daje ostrino curry jedem, chutney-jem in omakam. Zaradi svoje sladke note je priljubljen tudi pri pecivih, sladicah, likerjih, čajih in punču.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.

Certifikat: AT-BIO-301.

Proizvajalec: Sonnentor, Avstrija.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 30g.

Ingver v prahu je začimba, ki se uporablja pri pripravi sladic, likerjev, čajev in puncha. Ingver v prahu lahko zaužijemo skupaj z žlico medu in tako okrepimo svoje telo. Ingver je topla začimba, ki se v Ajurvedi uporablja za krepitev agnija (prebavnega ognja) brez vpliva na pito. Ingver izhaja iz Indije in Kitajske, ime pa je prevzel iz sanskrtske besede, ki v prevodu pomeni ‘s telesom kot rogovi’. Ingver ni nova rastlina, ampak je ena izmed najstarejših začimb, ki jih je človek spoznal in pričel uporabljati. Zelo poznan kitajski filozof Konfucij je ingver naravnost oboževal, saj je morala biti vsaka njegova jed pripravljena prav s tem. Ingver daje jedem oster, pekoč in aromatičen okus.