Japonski zeleni čaj Matcha Premium 20x1,5g (EKO)

Zeleni čaj Matcha velja na Daljnem vzhodu za čudežni eliksir in tako sodi med sam vrh zelenih čajev. Uprašen, v vrečkah za enostavno uporabo.
Redna cena:
17,90 €
Akcijska cena:
17,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% fino mlet zeleni čaj Matcha, iz ekološke pridelave.

Hranilna vrednost ( na 1g)
Energijska vrednost 10,89 kJ/2,6 kcal
Maščobe 236,mg
Ogljikovi hidrati 402 mg
Beljakovine 194 mg
Kofein 23 mg
vlaknine 369 mg
Vitamin A(β karoten) 160 µg
 Vitamin C 2,00 mg
Železo 0,125 mg
Kalcij 4,34 mg
Kalij 14,69 mg
Katehini (skupno) 137 mg
Aminokisline (skupno) 13,41 mg

 

Uporaba: vsebino vrečke vsujte v hladno ali toplo vodo (do 70-80 C, količina vode od 0,2 do 0,3l). Pretresite (v šejkerju ali kozarcu s pokrovom) ali dobro premešajte z ročnim penilcem za mleko ali bambusovo metlico. Po želji lahko dodate še kanček mleka, sok limone, sadni sok ali sirup. Pomembno je, da Matcho vedno močno pretresemo ( najbolje v shakerju), da se ustvari po vrhu okusna pena.

Shranjevanje: v suhem in hladnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.

Certifikat: CZ-BIO-002.

Dobavitelj: Sparks d.o.o., Ljubljana.

Poreklo: Kagoshima, Japonska.

Količina: 20 x 1,5g (30g).

Japonski zeleni čaj Matcha premium je posebna vrsta zelenega čaja, zmleta v fin prah, ki že skoraj tisočletje na Daljnem vzhodu velja za čudežni eliksir. V družbi zelenih čajev je prav poseben. V obliki pudrastega prahu ga zaužijemo skupaj s tekočino, da užijemo vse koristne snovi, ki jih vsebuje. Čeprav je bil matcha nekoč privilegij japonske elite, danes šteje številne privržence po vsem svetu in je priljubljen kot zdrava alternativa kavi in energijskim napitkom.

Prepoznamo ga po značilni smaragdno zeleni barvi in specifičnem oreškastem okusu z rahlo grenko noto. Začetki posebne obdelave segajo nekaj tednov pred pobiranjem čajnih lističev, ko se čajne grmičke prekrije s ponjavami in omeji sončna svetloba. To upočasni rast, kar spodbudi intenzivno tvorjenje klorofila zaradi pomanjkanja svetlobe, kar daje napitku bogato smaragdno zeleno barvo. Po obiranju lističe obdelajo s paro, posušijo in zmleti v fin prah v granitnih mlinih. Z zaužitjem matche v prahu zaužijemo tudi fine mlete čajne lističe, s tem pa tudi popolnoma vse koristne hranilne snovi, ki jih vsebuje zeleni čaj.

Ena skodelica matche po vsebnosti učinkovin ustreza približno 10 skodelicam običajnega zelenega čaja.

Okus:
Matcha ima značilen svež, rahlo sladek okus z rahlo grenko noto. Aminokisline, zlasti L-theanin, ki se intenzivno tvorijo med postopkom senčenja, mu dajejo sladkost. Glede na barvo, okus in vsebnost aminokislin ga delimo v različne razrede. Višji razredi imajo manj grenkobe in več sladkega okusa. Matcha nižjih razredov je rumeno zelene barve, medtem ko višji razredi ponujajo živo zeleno, smaragdno barvo. Glede na kakovost spada Matcha Premium v visok premium razred.