Kis iz črnega ribeza 100ml

Kis z izjemnim sadnim okusom in nežno kislostjo. Odličen za solate iz svežih listov, kot dodatek osvežujoči pijači ter za sadne solate ali sladoled.
Redna cena:
6,49 €
Akcijska cena:
6,49 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% kis iz črnega ribeza, fermentiran iz najkakovostnejšega svežega črnega ribeza.

Kislina: 5%

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 51kJ/ 12 kcal
Maščobe: 0g
   Nasičene maščobne kisline: 0g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 3g
   Sladkor: 3g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Kis iz črnega ribeza zori v lesenih sodih, kjer se nenehno spremlja vsebnost kisika in temperatura. Izdelava tega kisa je resnična obrt, ki zahteva veliko potrpljenja in izkušenj, saj je to edini način, kako zagotoviti, da vsaka kapljica kisa prenese izjemen okus narave. Ne vsebuje nobenih dodatkov, arom ali konzervansov, temveč je čista narava v najboljši obliki.

Uporaba v kulinariki:

Ta kis združuje arome različnih sadnih kislin, ustvarjajoč nepozaben saden okus. Posebej velja omeniti njegovo nežno kislost, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše gurmane. Poleti je prava poslastica, ko ga dodate k solatam iz svežih listov, še posebej v kombinaciji z grozdnimi semeni ali lešnikovim oljem. Poleg tega, ko je poletje v polnem zamahu, si privoščite osvežujočo sadno pijačo, sok ali mineralno vodo, ki ji dodate malce tega čudovitega jagodnega kisa – odličen napitek za osvežitev v vročih dneh! Za tiste, ki radi eksperimentirate s svojimi okusi, poskusite dodati ta črni ribezov kis v sadno solato, panna cotto ali pa ga prelijte čez vanilijev sladoled – raziskujte nove dimenzije okusa.