Konopljina semena neoluščena 300g (EKO)

S svojim blagim oreškastim okusom so uporabna pri peki, kot prigrizek, za solate, pri smoothiejih... V primerjavi z oluščenimi konopljinimi semeni vsebujejo več vlaknin.
Redna cena:
5,90 €
Akcijska cena:
5,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% neoluščena konopljina semena iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: neoluščena konopljina semena imajo prijeten okus po oreščkih. Lahko jih dodamo vsem jedem, uporabljamo za kuhanje ali pečenje, kot okusno dekoracijo ali kot kakovosten prigrizek. Rahlo popražena razvijejo še bolj intenzivno aromo, kar prida slasten okus mnogim jedem.

Opozorilo: semen ne segrevajte pri visokih temperaturah, nad 180°C. Po odprtju hranite semena v hladilniku, da ohranijo okus in vitalna hranila.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Biotopic, Slovenija.

Poreklo: Romunija.

Količina: 300g.

Konopljina semena (neoluščena) govorijo sama zase, visoko kvalitetne sestavine, ki dopolnjujejo uravnoteženo prehrano. Konopljina semena z esencialnimi hranili podpirajo mnoge funkcije našega telesa. Da bi dosegli priporočene dnevne potrebe zadostuje že 30 – 40g semen. Telo oskrbijo z beljakovinami, vlakninami in različnimi maščobnimi kislinami. Vsebujejo tudi precejšen delež vlaknin in tako ugodno vplivajo na prebavni trakt. Konoplja izvira iz osrednje Azije, uspeva pa v praktično vseh podnebnih pasovih. Poprečno v višino zraste približno dva metra, v nekaterih primerih pa doseže celo višino do štiri metre. Za rast ne potrebuje pesticidov ali herbicidov, težave pa ji lahko povzroči le osem od 100 znanih škodljivcev. Tudi te je mogoče odstraniti z naravnimi sredstvi. Konopljina semena so odlična že kot samostojen prigrizek. Lahko jih uporabimo kot posip čez solate, dodamo jih juham ali pa jih zmešamo v smoothiejih. Iz njih lahko pripravimo piškote, pecivo in kruh.