Kopriva tinktura 50ml

100% tinktura iz koprive, slovenskega izvora. Kopriva je predvsem v pomoč pri razstrupljanju telesa ter za lepšo kožo.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: Kopriva, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: Trikrat dnevno po 19 kapljic (na 70 kilogramov telesne teže). Vsak človek na tinkture reagira različno – najbolje je poskusiti in po treh tednih bi se morali pokazati prvi znaki izboljšanja.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Kopriva tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Kopriva tinktura je dobrodošla, ko želimo pomagati telesu, da izloči strupe. Kopriva je poznana je tudi po tem, da jo lahko uporabljate, če želite očistiti svojo kožo, jo polepšati, da lahko zasije v polnem sijaju. Uporablja se jo lahko tudi pri suhem lasišču. Kopriva naj bi bila uporabljena že v prazgodovinskem času. Na Danskem so v bronasti dobi našli sledi te rastline v grobnici, v neolitskem času naj bi steblo koprive uporabljali namesto vrvice, nekoč so koprivo uporabljali tudi v tekstilni industriji (za uniforme v nemški vojski med prvo svetovno vojno).

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Tinktura se lahko uporablja na več načinov:

  • Lahko jo pijemo, razredčeno s tekočino (3x  dnevno približno 19 kapljic v tekočino sobne temperature). Uživamo jo pred obrokom.
  • Razredčeno tinkturo si lahko vtiramo tudi v kožo ali v lasišče. Koristna je predvsem v primeru revme ali oslabljenega lasišča.

Priporočila ob uporabi tinkture koprive:

  • Ker lahko tinktura izsuši kožo je priporočljivo, da jo v primeru zunanje uporabe dodatno navlažite.
  • Priporočamo, da ob jemanju tinkture pijete veliko vode (zaradi pospeševanja delovanja ledvic). Opozorilo: Pitje večjih količin vode ni primerno za ljudi s slabim srcem.
  • Pazite, da ne prekoračite priporočenega odmerka. Predlagamo, da vedno upoštevate navodila proizvajalca.

Kopriva tinktura je slovenskega porekla, pridelana in polnjena v okolici Javorja. Kopriva je nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.