Koralni kalcij Vivan v prahu 100g

100% čisti koralni kalcij, popolnoma naraven, ioniziran, pridobljen iz fosiliziranih koralnih grebenov.
Redna cena:
34,99 €
Akcijska cena:
34,99 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% koralni kalcij v prahu, brez konzervansov, sladkorja in arome. 1 gram koralnega kalcija vsebuje 395mg kalcija, kar je 49,4% dnevno priporočljive količine, ki znaša 800mg.

Uporaba: ena kavna žlička dnevno (priložena), kar je približno 1 gram. Otroci od enega do 12 let jemljejo polovico odmerka. Ne uporabljati približno pol ure pred ali po obroku, ker kalcij zniža učinkovitost želodčne kisline, ko jo potrebujemo pri presnovi zaužite hrane. V primeru obilnejše uporabe živalskih beljakovin (meso, mleko, mesni in mlečni izdelki) in hrane, ki povzroča zakisanost se potrebe po kalciju povečajo.

Poreklo: Japonska.

Količina: 100g

Koralni kalcij Vivan je 100% čisti naravni koralni kalcij v obliki prahu. Koralni kalcij Vivan je popolnoma naraven, ionizirani, organski kalcij, pridobljen iz fosiliziranih (okamnelih) koralnih grebenov. Po skoraj desetletju od prihoda v Slovenijo je koralni kalcij Vivan še vedno najbolj prodajan naravni kalcij v Sloveniji. Še vedno je takšen, kot ga najpogosteje uživajo prebivalci Okinave, ki imajo zelo malo kroničnih bolezni in najdaljšo pričakovano življenjsko dobo. Voda, ki jo pijejo Okinavčani je 16 krat bogatejša s kalcijem od povprečja na Japonskem. To otočje je tako daleč na jugu Japonske, da je še vedno eno najčistejših krajev na našem planetu. Bolj kot po lepotah in neonesnaženi naravi je Okinava znana po okinavskem koralnem kalciju. Skoraj ni države, v kateri si ne bi ljudje pomagali s koralnim kalcijem.

Kalcij je eden najpomembnejših mineralov, tako pomemben, da ga dodajajo v mleko, pijače, sladkarije, žvečilne in celo v kruh. Kalcij ni samo za trde in močne kosti.

Naš organizem samodejno žrtvuje manj pomembne kosti in iz njih črpa kalcij, da reši pomembnejše organe, ki v kislem okolju ne morejo normalno funkcionirati. Če organizmu zagotovimo dovolj naravnega kalcija s hrano (koralni kalcij je v resnici hrana), ostanejo kosti cele in jih telo lahko sčasoma tudi popravi.

Za koga je koralni kalcij?

Za vse, ki z redno prehrano zaužijejo premalo kalcija.

Povečane potrebe po kalciju imajo osebe, ki ne uživajo dovolj zelenjave, ki uživajo veliko živalskih beljakovin, starejše osebe in nosečnice ter doječe matere.

Današnji življenjski slog (preveliki napori, stres, predvsem pa prehrana) povzroča preveliko kislost organizma. Kalcij je mineral, ki ustvarja bazičnost (alkalnost) oziroma zmanjšuje kislost. Da prepreči škodo, ki bi trajno nastala in se morda ne bi mogla popraviti, telo jemlje kalcij iz kosti in s tem kalcijem ustvarja potrebno bazičnost. Namesto lastnih kosti, ponudimo organizmu drugi naravni kalcij – koralni kalcij.
Zdrav organizem mora biti rahlo alkalen – bazičen, torej ne kisel. Posebej je to važno za življenjsko pomembne organe. Če je drugače, zbolimo.

Mnogi hočejo hitro in preprosto ugotoviti, ali so zakisani. Da bi našim kupcem olajšali ugotavljanje ali in koliko so zakisani, v vsako škatlico 100 gramskega kalcija dodajamo brezplačno pH lističe.

Kalcij prispeva k:

  1. Normalnemu strjevanju krvi.
  2. Sproščanju energije pri presnovi.
  3. Delovanju mišic.
  4. Normalnemu prenosu živčnih impulzov.
  5. Normalnemu delovanju prebavnih encimov.
  6. Ima vlogo pri delitvi in specializaciji celic.- Je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob.

Vse to kalcij naredi zato, ker učinkovito zmanjšuje zakisanost oziroma ustvarja bazičnost, ker vsi organi za nemoteno delovanje potrebujejo alkalno okolje. Če nimamo dovolj kalcija, je lahko vse narobe. Brez kalcija preprosto ni zdravja. Seveda pa je pomembno, da jemljemo naraven kalcij, ker si z drugimi lahko nakopljemo še več težav. Popolnoma naraven je koralni kalcij, ki ga pozna ves svet, saj gre za edinstven naravni prah, pridobljen iz okamnelih koral, ki se hitro in lahko absorbira.