Koruzni škrob (EKO) 500g

Koruzni škrob se uporablja v kulinariki za zgoščevanje jedi.
Redna cena:
3,50 €
Akcijska cena:
3,50 €
Izdelek ni na zalogi

Ni na zalogi

Uporaba: Najbolj je razširjena njegova uporaba v kuhinji, saj je odlično gostilo in deluje proti strjevanju. Pri sladicah preprečuje, da bi imele vodeno teksturo. Ker nase veže vodo, ga včasih dodajo tudi v sladkorju v prahu. Priporočamo ga predvsem pri peki tort in raznih pit. Koruzni škrob lahko uporabite v katerem koli receptu, namesto moke za zgoščevanje. Odlično se obnese pri pripravi omak. Vedno ga vmešamo v tekočino sobne temperature in šele kasneje segrevamo. Če ga dodamo že toplo ali vročo tekočino se lahko ustvarijo grudice. Mase za zgoščevanje (pomešan škrob in vodo) ne zamrzujmo.

Uporaba v gospodinjstvu: poleg že bolj znane uporabe v kulinariki, se koruzni škrob uporablja tudi v gospodinjstvu in v industrijske namene. Uporabimo ga lahko za čiščenje tekstila. Zmešamo ga z vodo, da ustvarimo gosto pasto in ga nanesemo na želeni del. Nekaj časa pustimo učinkovati. Še preden se posuši ga v celoti odstranimo s površine, lahko ga tudi posesamo. Odličen je za čiščenje preprog, sedežne ali odstranjevanje madežev iz vzmetnic. Ker nase veže vlago, ga lahko uporabimo kot prvo pomoč pri mastnih laseh, če pri sebi nimamo suhega šampona.

Sestavine: 100% koruza iz kontrolirane ekološke pridelave.

Alergeni: vsebuje lahko sledi sezama, glutena in soje.

Hranilna vrednost na 100g: energija 1493kJ/351kcal, ogljikovi hidrati 87g, od tega sladkorji 0,1g, maščobe 0,1g, od tega nasičene 0,02g, beljakovine 0,6g, sol 0,08g.

Opozorilo: hranite na suhem in zaščitite pred vročino.

Certifikat: IT-BIO-005.

Proizvajalec: Food For All, Italija.

Količina: 500g.

Poreklo: Italija.

Koruzni škrob iz kontrolirane ekološke pridelave. Koruzni škrob se uporablja kot osnova za zgostitev omak, marmelad in pudingov. Koruzni škrob je pripravljen po novem postopku, brez dodanih pomožnih kemijskih sredstev. V povezavi z ekološko pridelavo je to najčistejši škrob pridelan v ekološkem kmetijstvu. S finim koruznim škrobom bo vaše testo posebno fino, nežno in okusno. Enostavno nadomestite 1/3 do 1/2 moke z koruznim škrobom. Uporabite ga lahko tudi za zgoščevanje juh, omak, krem, sadnih pudingov, tort, kolačev, biskvitov, vafljev, omlet, cmokov.