Kristalna sol svetlo-roza 150g - fino mleta

Kristalna sol iz Pakistana je ena izmed najbolj prepoznavnih naravnih soli na planetu ter je s svojim privlačnim videzom in blagim, a nedvoumnim okusom zelo priljubljena v kulinariki.
Redna cena:
3,99 €
Akcijska cena:
3,99 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: sol.

Zrnatost: 0,5 – 0,7 mm.

Alergeni: lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama.

Opozorilo: hranite na suhem in hladnem, zaščiteno pred svetlobo.

Poreklo: Pakistan.

Količina: 150g.

Kristalna sol svetlo-roza barve iz Pakistana je ena izmed najbolj prepoznavnih in priljubljenih naravnih soli na planetu. Naravna sol dobi svojo značilno rdečkasto barvo zaradi prisotnosti železovega oksida. To naravno bogastvo je pridobljeno iz obsežnih solnih rudnikov, ki se nahajajo v Slanih gorah, v nižinskem območju pakistanske province Punjab, približno 200 kilometrov jugozahodno od himalajskega gorovja. Ta regija predstavlja eno izmed največjih zalog soli v kamnitem stanju na svetu.

Legenda pripoveduje, da so vojaki v Aleksandrovem velikem vojaškem zboru odkrili obsežno solno kopel, ki se je raztezala kot nežna konjska grba. Kristalna sol iz Pakistana je zato opisana kot pravo naravno darilo in se uporablja kot odlična kuhinjska sol za vsakodnevno kuhanje. S svojim privlačnim videzom in nežnim, prepoznavnim okusom je ta naravni izdelek priljubljen izbor v kulinariki.