Kvinoja (Quinoa) 500g (EKO)

100% kvinoja iz ekološke pridelave. Bogata z beljakovinami in minerali, spominja na proseno kašo, uporablja se pa lahko namesto riža, za solate, k enolončnicam,...
Redna cena:
6,20 €
Akcijska cena:
6,20 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% kvinoja iz kontrolirane ekološke pridelave.
*lahko vsebuje sledi oreščkov in sezama.

Hranilna vrednost na 100g: energija 1541kJ/368kcal, beljakovine 14g, ogljikovi hidrati 64g, sladkorji 0,5g, maščobe 6,1g, od tega nasičene 0,7g, sol 0,01g.

Uporaba: kvinojo kuhajte na zmerni temperaturi v razmerju 1dcl vode in 2 dela kvinoje. Kuhajte cca.20 minut, dokler kvinoja ne vpije vso vodo. Občasno premešajte.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem.

Certifikat: DE-OKO-001.

Proizvajalec: Dennree, Nemčija.

Poreklo: Peru.

Količina: 500g.

Kvinoja (Quinoa) iz kontrolirane ekološke pridelave. Kvinoja (Quinoa) je 100% kvinoja za pripravo različnih jedi. Njena oblika in okus do neke mere spominja na bolj poznano proseno kašo. Uporabimo jo lahko namesto riža, lahko jo dodamo nadevom, enolončnicam in juham kot zakuho. Kuhano kvinojo vmešamo v sadne solate. Kvinoja izvira iz andskega področja Južne Amerike. Inki so jo častili in poimenovali ‘mati vseh žit’. Vsako leto je inkovski poglavar ob solsticiju z zlato žlico posadil seme kvinoje. Pred kuhanjem je kvinojo za boljšo prebavljivost priporočljivo vsaj nekaj ur namakati.