Marelična jedrca 250g (EKO) - grenka

Naraven vir vitamina B17 ali amigdalina - iz ekološke pridelave.
Redna cena:
17,90 €
Akcijska cena:
17,90 €
Izdelek je na zalogi

Pakiranje mareličnih jedrc vsebuje:

100% grenka marelična jedrca iz kontrolirane ekološke pridelave.

Kako se marelična jedrca uporabljajo:

priporočena dnevna količina za odraslo osebo, ki tehta več kot 60kg je 3-6g oziroma 1-2 jedrci (pri nižji telesni teži je treba količino ustrezno zmanjšati). Uživamo jih same oziroma jih cele ali zdrobljene primešamo kosmičem, žitaricam, oreščkom, solatam in smutijem.

Kakšna je hranilna vrednost mareličnih jedrc:

energija 2604 kJ/ 630 kcal, maščobe 54,0g, od tega nasičene 4,2g, ogljikovi hidrati 13,4g, od tega sladkorji 0,3g, prehranske vlaknine 7,8g, beljakovine 18,6g, sol 0,01g.

Opozorilo: priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Marelična jedrca vsebujejo amigdalin, ki lahko ob prekomernem uživanju povzroči zastrupitev. V kolikor se ob uživanju pojavi slabost, je treba prenehati z uživanjem in poiskati zdravniško pomoč. Izdelka naj ne uživajo otroci, nosečnice in doječe matere. Hranite na suhem, zaščiteno pred vročino in otrokom nedosegljivo.

Certifikat: DE-ÖKO-006.

Dobavitelj: Ayursana, Nemčija.

Poreklo: kmetijstvo izven EU.

Količina: 250g.

Marelična jedrca grenkega okusa iz kontrolirane ekološke pridelave. Marelična jedrca lahko zaužijemo samostojno ali pa jih dodamo svojim najljubšim kosmičem kosmičem, žitaricam, solatam ali smutijem. Njihova aroma spominja na mandlje, pri uživanju pa moramo biti pazljivi, da se držimo priporočene dnevne količine.

Kaj vsebujejo marelična jedrca?

Marelična jedrca vsebujejo bogastvo vitaminov, mineralov in maščobnih kislin. Slovijo predvsem po svojem grenkem okusu, ki je posledica prisotnosti amigdalina. Amigdalin nastopa v zdravstvenih krogih tudi pod imenom vitamin B17, saj mu nekateri pripisujejo vitaminom sorodno delovanje. Amigdalin vsebuje organsko obliko cianida, ki naj bi se zaradi mnogo večje prisotnosti posebnega encima selektivno sproščal znotraj rakastih celic in tako povzročal njihovo zastrupitev. Tako mnogi marelična jedrca uporabljajo kot preventivo pred tovrstnimi spremembami. Ob uživanju večjih količin mareličnih jedrc lahko pride do slabosti in znakov zastrupitve, zato je pomembno, da se njihovo količino omeji na nekaj jedrc dnevno.

Alergeni: lahko vsebuje sledi glutena, sezama, oreščkov.