Matcha Harmony japonski zeleni čaj 30x2g (EKO)

Japonski zeleni čaj Matcha pakiran v priročnih vrečkah, ki vsebujejo 2g čaja v prahu. Uporaben kot čaj ali kot dodatek v napitkih, smoothiejih, v kulinariki ipd.
Redna cena:
17,90 €
Akcijska cena:
17,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% zeleni čaj matcha iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilne vrednosti na 1g: so predstavljene na sliki 2.

Uporaba: matcho lahko pripravimo kot samostojen napitek, mešamo v koktajlih, frapejih ali smoothijih. Izvrstno se meša z vsemi vrstami mleka, sadnimi sokovi, sirupi in alkoholnimi pijačami. V kulinariki ga, kot eno od sestavin, najdemo v številnih receptih za slane in sladke jedi (matcha sladoled, tiramisu, pana cotta in razne presne sladice).

Opozorilo: hraniti v suhem in hladnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo. Čaj vsebuje kofein.

Certifikat: CZ-BIO-001.

Proizvajalec: Čajova kvetina, Češka..

Poreklo: Japonska.

Količina: 30x2g (60g).

Matcha Harmony japonski zeleni čaj iz kontrolirane ekološke pridelave. Matcha Harmony japonski zeleni čaj je pakiran v porcijskih vrečkah, ki vsebujejo 2g čajnega prahu. Idealna izbira za vsakodnevno pitje. Matcho zlahka prepoznamo po značilni smaragdno zeleni barvi in specifičnem oreškastem okusu z rahlo grenko noto. Njegova posebna obdelava se začne že nekaj tednov pred pobiranjem čajnih lističev, ko čajne grmičke prekrijejo s ponjavami in jim odvzamejo sončno svetlobo. To upočasni rast, zaradi pomanjkanja svetlobe pa rastline tedaj intenzivno tvorijo klorofil, ki daje napitku bogato smaragdno zeleno barvo. Po obiranju lističe obdelajo s paro, posušijo in v granitnih mlinih zmeljejo v fin prah.