Mentol kristali (menthol) 50g

Mentol za uporabo pri izdelavi kozmetičnih izdelkov (kjer ima hladilno-osvežilen učinek), uporablja pa se ga tudi v savnah. Ima blagodejen učinek na dihala.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravni mentol.

Namen: glavni namen je hladilni učinek, možna je tudi uporaba v savni za osvežujoč učinek na dihala.

Lastnosti / napotki:

  • Topnost: v alkoholu, eteričnih oljih in v rahlo pogretih rastlinskih oljih. V vodi ni topen.
  • Izgled: beli kristali iglaste oblike.
  • Tališče: med 40 – 45 °C.
  • Vonj: močan in svež ter prodoren – po poprovi meti (peppermint).
  • Gostota: 0,890 g/cm³.
  • Vegansko: Da.

Uporaba: mentol se uporablja v kozmetiki zaradi znanega hladilnega in osvežujočega učinka (kreme za športnike, itd). Deluje tudi antiseptično in protivnetno ter je blag anestetik. Uporablja se ga v gelih, kremah ter mazilih.

Priporočena uporaba: 0,2 – 5,0%:

  • Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,2 – 2,5%.
  • Mazila, balzami za ustnice (ali emulzije voda v olju): 0,2 – 5%.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 50g.

Mentol kristali so popolnoma naravne mentolove iglice. Mentol kristali nastanejo med izdelavo eteričnega olja mete in se pogosto uporabljajo v kozmetični industriji. Čisti mentolovi kristali so glavna aktivna učinkovina protibolečinskih mazil in preparatov, ki preprečujejo neprijetni telesni vonj.

Mentol kristali so aktivna sestavina mete in so poznani zaradi svojih izjemnih poživitvenih učinkov. Kristale se najpogosteje dodaja zobnim pastam, hladilnim gelom in losjonom za preprečevanje neprijetnega vonja stopal in telesa. So glavna sestavina tigrove masti. Mentol deluje izredno hladilno in osvežujoče ter pospešuje cirkulacijo, zato je nepogrešljiva sestavina v mazilih za razbolele in utrujene mišice. Lajša dihanje in požiranje v primeru prehladov ali astme. Deluje tudi blago antiseptično in protivnetno. Ima značilen oster vonj zato se ga uporablja v zelo majhnih količinah. Kristali niso topni v vodi.