Mira smola 50g

Smola mire se uporablja za odišavljanje prostorov in v aromaterapiji.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Osnovne značilnosti:
Uporabljen del: smola grma
Poreklo: Severo vzhodna afrika
Vonj: kafrast, duhovni, lesno-balzamičen, prodoren
Čistost: popolnoma očiščena smola brez lubja (najvišja kvaliteta A+)
Pakiranje: kroglice (solzice)

Delovanje in uporaba: Smola mire bosvelije se uporablja v aromaterapiji, za odišavljenje prostorov, pri meditaciji in verskih obredih, ter kot zdravilna sestavina v raznih kozmetičnih pripravkih.

Načini uporabe:
Piroliza(sežig) na oglju ali v izgorilniku za smole – Košček olja naprej zažarite nad plemenom, nato ga postavite v izgorilnik oz. keramično posodo ali na trdo negorljivo podlago in nanj položite zvrhano kavno žličko smole. Smola se pri tem topi in žege ter oddaja aromatične spojine, ki prepojijo celoten prostor…

Izparilniki za eterična olja oz. aromaterapevtske lučke – smola se topi precej počasneje in oddaja nekoliko šibkejši a še vedno prijeten vonj…

Pripravki za KOŽO – za pripravo izvlečkov (tinktur) se najbolj pogosto uporablja razmerje 1:10. Torej za 100 g tinkture vzamemo: 90 g jedilnega čistega alkohola (96%) in 10 g čiste smole. Če želimo močnejo tinkturo lahko razmerje prilagodimo tudi na 1:5.

Parfumi – za pripravo parfumov, lahko uporabimo kar tinkturo (glej napotek zgoraj). Tinkture delujejo kot fiksativi (spodnje note), kar pomeni, da bodo pripomogle k daljši obstojnosti vonja vašega unikatnega parfuma.

Količina: 50g.

Smola mire se že tisočletja uporablja v aromaterapiji, za odišavljenje prostorov, pri meditaciji in verskih obredih ter kot zdravilna sestavina v različnih pripravkih. Smolo mire pridobivajo iz grma mire, ki raste predvsem v v Jemnu, Eritreji, Etiopiji, Omanu, Somaliji in Svadski Arabiji. Poleg najbolj razširjene Commiphora mire poznamo tudi druge vrste, ki rastejo v mediteranu, naprimer vrsta Momol. V starih časih je bila mira, tako kot bosvelija bolj dragocena kot zlato in je veljala skupaj z dragimi kamni in začimbami za izredno iskano blago na zahodu.