NOW gluten digest, encimi za prebavo glutena 60 kapsul

Kombinacija edinstvenih prebavnih encimov za razgradnjo glutena -  BioCore ® DPP IV. Vsebuje tudi druge encime za razgradnjo OH žitaric, kot so proteaze in amilaze.
Redna cena:
27,90 €
Akcijska cena:
27,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: mešanica encimov BioCore® DPP IV (proteaza (iz Aspergillus oryzae), proteaza (iz Aspergillus oryzae), proteaza (iz Aspergillus melieus), amilaza (iz Aspergillus oryzae), proteaza (iz Aspergillus oryzae), glukoamilaza (iz Aspergillus niger), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), riževi otrobi, srednjeverižni trigliceridi.

Ni proizvedeno iz kvasa, pšenice, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev in oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Vegetarijanska/veganska formula.

Sestavina Količina v 1 kapsuli
Mešanica prebavnih encimov BioCore® DPP IV 274 mg
Amilaza (iz Aspergillus oryzae) 12,000 DU
Proteaza (iz Aspergillus oryzae) 30,000 HUT
Proteaza (iz Aspergillus oryzae) 500 DPP-IV
Proteaza (iz Aspergillus melieus) 8.5 AP
Glukoamilaza (iz Aspergillus niger) 20 AGU

Uporaba: 1 kapsulo na začetku vsakega obroka, ki lahko vsebuje gluten. Vzemite ga lahko sploh v primeru, ko niste popolnoma prepričani, da vaš obrok ne vsebuje glutena.

Opozorilo: Samo za odrasle. V primeru celiakije uporabljajte le pod nadzorom zdravnika. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave (vključno z boleznimi ledvic), naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Proizvajalec: NOW FOODS, ZDA.

Dobavitelj: Bimedia d.o,o,, Ljubljana, Slovenija.

Poreklo: ZDA.

Količina: 60 kapsul.

NOW gluten digest, encimi za prebavo glutena vsebujejo kombinacijo encimov BioCore® DPP IV z razširjenim spektrom delovanja, ki omogočajo spodbujanje prebave beljakovin v različnih žitaricah, vključno z glutenom. Pomaga pri bolj sproščenemu in prijetnemu uživanju hrane.

BioCore ® DPP IV  ali dipeptidil peptidaza IV  je blagovna znamka podjetja National Enzyme Company, ki ima več kot 80-letno tradicijo pri ustvarjanju biološko aktivnih encimov. DPP IV je tako edinstven encim, ki pomaga razgraditi prolinske vezi, ki so prisotne v glutenskih beljakovinah žitaric. Izdelek vsebuje tudi druge encime, kot so proteaze in amilaze za razgradnjo ogljikovih hidratov, ki so prisotne v takih živilih.

Gluten je beljakovina, ki je prisotna v ječmenu, pšenici, rži, piri in kamutu. Občutljivost na gluten je lahko prisotna kot splošna blaga ali huda intoleranca ter kot celiakija, ki je najmočnejša oblika intolerance na gluten (v primeru celiakije uporabljajte dane kapsule pod nadzorom zdravnika). Občutljivost ali intoleranco lahko spremljajo zmerne ali hude prebavne težave, zaprtost ali diareja, dispepsija, refluks, hipofunkcija ščitnice, pojav avtoimunih bolezni, reakcije na koži….ipd.