NOW Stevia v prahu 28g

100% stevia v prahu, ki predstavlja eno izmed najboljših zdravih in naravnih nadomestkov za sladkor. Brez kalorij, z glikemičnim indeksom 0.
Redna cena:
16,90 €
Akcijska cena:
16,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: Sladilo steviol glikozidi (izvleček iz listov Stevia rebaudiana v prahu).

Ni proizvedeno iz kvasa, pšenice, glutena, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev ali oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Vsebnost: 

Energijska vrednost 0 kJ/kcal 0 kJ/kcal
Maščobe 0 g 0 g
Ogljikovi hidrati 0 g 0 g
Beljakovine 0 g 0 g
Sol 0 g 0 g

Uporaba: Uporabite 1/2 do 1 merico za naravno sladkanje pijač ali hrane.

Proizvajalec: NOW Foods, Bloomingdale, Illinois, ZDA.

Uvoznik: BIMEDIA d.o.o.

Količina: 28g.

NOW Stevia v prahu je 100% ekstrakt stevie brez primesi ter je odličen in zdrav nadomestek za običajen sladkor. Nima kalorij ter ima hkrati tudi ničelni glikemični indeks.

Stevia je naravno sladilo, pridobljeno iz rastline stevia rebaudiana. Listi te rastline vsebujejo sladke spojine, imenovane steviol glikozidi, ki dajejo sladkost brez dodatka kalorij. Stevia je znana po tem, da je veliko bolj sladka od običajnega sladkorja, vendar ne vpliva na raven krvnega sladkorja, kar jo naredi primerno za ljudi s sladkorno boleznijo ali tiste, ki si prizadevajo zmanjšati vnos sladkorja.

Stevia v prahu se pogosto uporablja kot nadomestek sladkorja v prehrani. Lahko jo dodamo v različne jedi in pijače, vključno s sadnimi smoothiji, pekovskimi izdelki, jogurti, čaji in kavami. Pri uporabi stevie v prahu je potrebno upoštevati, da je zelo sladka, zato je potrebno manjše količine v primerjavi s sladkorjem. To omogoča zmanjšanje skupnega vnosa kalorij in ogljikovih hidratov ter uživanje sladkega okusa brez negativnih učinkov sladkorja na zdravje.