Olje večernega jegliča (svetlinovo olje) 100ml (EKO)

Jegličevo ali svetlinovo olje se uporablja v kulinariki, saj ima bogat okus, široko uporabljen pa je tudi v kozmetiki ter ima številne zdravilne lastnosti, sploh za zdravje in lepoto žensk.
Redna cena:
27,19 €
Akcijska cena:
27,19 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% bio olje iz semen večerne jeglice.

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 3700 kJ/ 900 kcal
Maščobe: 100g
   Nasičene maščobne kisline: 9g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 8g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 83g
Ogljikovi hidrati: 0g
   Sladkor: 0g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Shranjevanje: Shranjujte ločeno od svetlobe in toplote, na hladnem prostoru.

Nefiltrirano olje – pred uporabo pretresite!

Certifikat: Certifikat 2021.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Olje večernega jegliča (svetlinovo olje) je olje z vitalnimi močmi. Tisti, ki cenijo zdrav način življenja, lahko s pomočjo naravnih in hladno stisnjenih organskih jedilnih olj naredijo svojemu telesu veliko uslugo.

Večerni jeglič (Oenothera biennis) je divje rastoča rastlina, ki se razvija na skromnih tleh. Ta zdravilna rastlina izvira iz Severne Amerike in pred približno 350 leti verjetno nič hudega sluteče prisopihala v Evropo kot prišleknica na trgovskih ladjah. Prejme svoje ime zaradi nenavadne navade, da svoje cvetove odpre šele zvečer, s čimer privablja nočne molje za opraševanje s svojim vonjem.

Čeprav so učinki te rastline na človeško telo znani že dolgo, prvi zabeleženi zapisi o njeni uporabi kot zdravilu segajo v te čase.

Večerni jeglič ima majhna semena, kar predstavlja izziv pri pridelavi olja. Pri tem olju se uporablja le semena iz certificirane ekološke pridelave, da se ustvari visokokakovostno olje iz ekološkega večernega jegliča. Olje se pridobiva s postopkom hladnega stiskanja, kar omogoča ohranjanje vseh dragocenih maščobnih kislin, arom, vonjav in barvil.