Rastlinski vazelin (pasta) - olus 250g

Odlična alternativa sintetičnem vazelinu iz nafte - iz trigliceridov palminega in kokosovega olja. Kot dodatek kozmetičnim izdelkom, kjer potrebujemo dobro bazo oz. maščobo.
Redna cena:
11,90 €
Akcijska cena:
11,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: mešanica trigliceridov palminega in kokosovega olja.

Lastnosti / napotki:

  • Topnost: v oljih (se meša), netopen v vodi.
  • Temperatura tališča: med 48 – 52°C.
  • Izgled: prozorno bela kremasta snov.
  • Vonj: brez specifičnega vonja.

Namen: maščoba / baza.

Uporaba: rastlinski vazelin lahko v izdelkih popolnama nadomesti sintetični vazelin iz naftnih derivatov oz. petrolatum (mineralana olja). Zaradi izjemne obstojnosti tudi podaljša rok uporabe samega izdelka. Izredno lepo je mazljiv in je praktično brez vonja. Z belo prozorno barvo ne vpliva na obarvanost samega izdelka. Uporablja se lahko v večini kozmetičnih formulacij od tekočih losjonov, krem do balzamov in brezvodnih mazil. Po Ecocertu se ga lahko uporablja za vse izdelke, ki potrebujejo BIO (organski) certifikat.

Priporočena uporaba: 0,5 – 80%:

  • Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,5 – 15%.
  • Mazila (brezvodna), balzami za ustnice ali druge emulzije voda v olju: 2 – 80%.
  • Tališče: ~ 50 °C
  • Vonj: brez specifičnega vonja.
  • Vegansko: Da.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 250g.

Rastlinski vazelin (pasta) – olus je odlična alternativa sintetičnemu vazelinu iz nafte ter široko uporaben pri ustvarjanju kozmetičnih izdelkov. Rastlinski vazelin lahko dodajamo praktično v vse kozmetične izdelke, kjer potrebujemo dobro bazo oz. maščobo. Pridelan je iz mešanice trigliceridov kokosovega in palminega olja ter izredno dobro kompatibilen z ostalimi kozmetičnimi sestavinami.

Vazelin je eno najmočnejših orožij v boju proti gubam in suhi koži, saj na povrhnjici ustvari zaščitni film, ki kožo ščiti pred zunanjimi vplivi in preprečuje izgubo vlage. Zaradi svoje edinstvene sestave ne maši por, ne pušča mastnih madežev in se popolnooma vpije. Rastlinski vazelin ali Olus lahko v izdelkih popolnama nadomesti sintetični vazelin iz nafte oz. petrolatum (mineralana olja). Zaradi izjemne obstojnosti tudi podaljša rok uporabe samega izdelka. Lepo je mazljiv in praktično brez vonja. Z belo prozorno barvo ne vpliva na obarvanost samega izdelka. Uporablja se lahko v večini kozmetičnih formulacij od tekočih losjonov, krem do balzamov in brezvodnih mazil. Po Ecocertu se ga lahko uporablja za vse izdelke ki potrebujejo BIO (organski) certifikat.