Rdeča glina (super-fina in prečiščena) 200g

Zelo fina, prečiščena rdeča glina, ki je primerna za uporabo na suhi in občutljivi koži.
Redna cena:
9,90 €
Akcijska cena:
9,90 €
Izdelek je na zalogi

Obdelava: super-fina, ultra-ventilirana, popolnoma prečiščena in sušena na soncu.

Velikost delcev: 20 – 50 mikronov.

Primerna za: Predvsem za suho in občutljivo kožo.

Navodilo za pripravo maske: V majhen lonček dodajte 2 do 3 čajne žličke gline in približno 2 čajni žlički vode ali priljubljenega hidrolata (rožne vode). Nato dobro premešajte, da dobite gosto homogeno pasto. Pri mešanju maske ne uporabljajte kovinske žlice temveč leseno ali plastično. V mešanico po želji lahko dodate tudi nekaj kapljic priljubljenega eteričnega olja ali žlico kvalitetnega rastlinskega olja (naprimer šipkovo). Ko je mešanica pripravljena jo enakomerno nanesite na očiščeno kožo obraza ali telesa. Pri negi obraza je predhodno priporočljivo narediti tudi nežni piling in temeljito očistiti obraz. Nanos gline na telesu pustite do 10 minut, nato sperite z vodo in kožo navlažite z tonikom ali hidrolatom in nanesite vlažilno kremo ali olje.

Predeli uporabe:

  • Obraz: Najbolj pogost način uporabe. Sledite zgoraj opisanem postopku in ne pozabite pred nanosom dobro umiti obraz. Pomembno je da glino odstranite preden se vam začne sušiti na obrazu.
  • Dekolte, stegna: Nanestie glino po zgoraj omenjenem postopku na želeni predel. Zaradi večje količine gline lahko pustite delovati tudi do 15 minut.
  • Lasje: Enakomerno porazdelite glineno pasto po laseh in pustite delovati 15 minut. Nato sperite z mlačno vodo in si umijte glavo z nežnim šamponom.
  • Kopeli: 200 do 300g gline dajte v vodno kopel, dodajte še priljubljena eterična olja in se odpočijte za približno 20 minut. Glino po kopeli sperite z mlačno prho. Po kopeli bo vaša svilnato mehka.

Poreklo: Francija.

Količina: 200g.

Rdeča glina je super-fina, ultra-ventilirana, popolnoma prečiščena glina sušena na soncu. Rdeča glina je najbolj primerna za suho in občutljivo kožo. Posebnost rdeče gline je da deluje revitalizirajoče in ima najboljši tonični učinek od vseh glin. Kožo in lase naredi mehke in gladke ter jima povrne naravni lesk. Rdeča glina vsebuje železov oksid in ostale pomembne minerale ter elemente v sledovih. Zato je odlična izbira pri suhi in občutljivi koži. Podobno kot ostale gline čisti pore in ima odličen čistilni učinek na kožo. Posebnost rdeče gline je da deluje revitalizirajoče in ima najboljši tonični učinek od vseh glin. Kožo in lase naredi mehke in gladke ter jima povrne naravni lesk. Glina je odličen razstrupljevalec telesa saj organizem prečisti in obnovi, nase veže odvečne maščobe ter toksine. Telo pomirja in vpliva na boljše splošno počutje.