Rdeči vinski kis 100ml (EKO)

Ekološki kis iz visokokakovostnega rdečega grozdja, ki ima zelo bogato aromo ter značilno močan okus po rdečem vinu.
Redna cena:
4,59 €
Akcijska cena:
4,59 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: Bio rdeči vinski kis, antioksidanti, kalijev disulfit.

Kislina: 6%

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 82kJ/ 20 kcal
Maščobe: 0g
   Nasičene maščobne kisline: 0g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 2g
   Sladkor: 1g
Beljakovine: 0,2g
Sol: 0g

Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!

Certifikat: Certifikat 2021.

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 100ml.

Rdeči vinski kis Pödör, iz ekološke pridelave,  je prava “esenca vina”. V tem kisu najdete dušo vrhunskih rdečih vin, ki so bila skrbno predelana. Kise se da čas, da razvije svoj značilen okus ter se ga zori v lesenih sodih. Izpopolnjena tehnologija skladiščenja omogoča pravilno fermentacijo kisa, brez potrebe po dodatkih. Iz visokokakovostnega rdečega vina nastane vsaj tako visokokakovosten rdeči vinski kis. Vse to brez dodatkov, konzervansov ali arom.

Podobno kot beli vinski kis ima tudi rdeči vinski kis izjemno močan okus, ki nas spominja na izvor – rdeče vino. Ker je naravni izdelek, se barva rdečega vinskega kisa lahko spreminja iz leta v leto, odvisno od kakovosti grozdja in vina, iz katerega izhaja. Vsak letnik ima svoj edinstven okus.

Uporaba v kulinariki

Izrazit in močan s pristnim okusom rdečega vina: Rdeči vinski kis ni sramežljiv. Z rahko kislostjo in subtilnim sladkim odtenkom je odlična alternativa balzamičnemu kisu. Njegova bogata aroma se odlično ujema z intenzivnimi olji, kot so orehovo, lešnikovo, grozdno olje ali olje iz mareličnih jedrc, in je popoln za vse vrste listnih solat. Vinski kis je dejansko dal ime slavnemu “vinaigretu”. Poleg tega je rdeči vinski kis nepogrešljiv del italijanske kuhinje.

Rdeči vinski kis je odličen za obogatitev okusa pečenk, jedi iz divjačine in marinad s svežimi zelišči. Če iščete raznolikost v kuhinji, poskusite uporabiti rdeči vinski kis za kisanje zelenjave. Njegova edinstvena aroma rdečega kisa bo okus zelenjave še izboljšala.