Rožičeva moka brez glutena 200g (EKO)

S čokoladno-karamelnim okusom za pripravo jedi in napitkov - izvrsten za vse, ki se izogibajo kakavu in čokoladi.
Redna cena:
3,50 €
Akcijska cena:
3,50 €
Izdelek je na zalogi

Rožičeva moka vsebuje:

100% rožičeva moka iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost na 100g:

1486kJ/355kcal, maščobe 4g, od tega nasičene 1g, ogljikovi hidrati 84,3g, od tega sladkorji 36g, beljakovine 4,9g, sol 0,02g.

Rožičeva moka se uporablja za:

rožičevo moko lahko dodajamo sladicam, si naredimo rožičev topli napitek, puding, kremo, sladoled ali pa si pripravimo čokolado.

Opozorilo: hranite na suhem, zračnem in hladnem prostoru.

Certifikat: DE-OKO-007.

Proizvajalec: Werz Naturkorn Gmbh, Nemčija.

Količina:

200g.

Poreklo: Nemčija.

Uporabno najmanj do konca 4/2023.

Rožičeva moka brez glutena iz kontrolirane ekološke pridelave. Ne vsebuje glutena in je primerna za dodajanje k sladicam, lahko si naredimo rožičev topli napitek, puding, kremo, sladoled ali pa si pripravimo čokolado. Nekoč so rožič uporabljali kot nadomestek kakava, kar je danes še posebno dobrodošlo za tiste, ki so alergični na kakav ali čokolado. Rožičevo moko pridobivajo iz rastline rožičevec, ki ima sladke, užitne stroke. Rožičevec, ki je poznan tudi pod imenom kruh svetega Johna, raste v mediteranskih predelih Južne Evrope in Severne Afrike, najdemo pa ga tudi v Zahodni Afriki, Iranu, Kanarskih otokih in Makroneziji. Odlikuje jo odličen, karameli podoben okusa z zrnasto strukturo, zato je zelo primerna za pripravo sladic, npr. palačink, tort, piškotov.

Moka iz rožiča lahko nase veže večjo količino vode. Lahko jo uporabljamo za zgoščevanje omak, pudingov, krem, oziroma poljubnih jedi. Je sladkega okusa, ki rahlo spominja na čokolado, zato jo lahko uporabimo tudi za napitek namesto kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin jo imajo radi vsi, ki imajo težave s prebavo.