Sladki koren palčke 100g

Sladki koren palčke za žvečenje in pripravo čaja. Izvrstno podpirajo ustno higieno, želodčno sluznico in blažijo dihala.
Redna cena:
9,90 €
Akcijska cena:
9,90 €
Izdelek je na zalogi

Sladki koren vsebuje:

100% korenina sladkega korena.

Uporaba sladkega korena:

pripravimo ga v obliki prevretka: pol žličke oziroma največ eno žličko posušene korenine prelijemo s skodelico vrele vode in kuhamo pet do deset minut. Pijemo največ po tri skodelice čaja na dan po obroku.

Opozorilo: hraniti na suhem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: Solime, Italija.

Količina:

100g.

Poreklo: Turčija.

Sladki koren palčke lahko uporabimo v obliki prevretka ali pa jih žvečimo. Palčke sladkega korena so sredstvo za osvežitev, uporabljamo jih lahko za vzdrževanje ustne higiene in kakovostnih zob. Golostebelni sladki koren je zelnata trajnica, tudi pol grm z olesenelimi, znotraj rumenimi, podzemeljskimi deli iz katerih poganjajo do dva metra dolge plazeče veje, ki v višino zraste do enega metra, ima deljene liste, ki so veliki 7-15 centimetrov. Iz korenine rastline lahko ekstrahiramo spojine s sladkim okusom. Rastlino uvrščamo v skupino metuljnic (sorodnica fižola in graha) in jo najdemo v južni Evropi ter nekaterih predelih Azije. Kljub temu, da vsebuje snovi s podobnim okusom kot janež, zvezdasti janež in komarček, s temi vrstami ni v sorodu.

Sladki koren najdemo v različnih prehranskih dopolnilih, čajih, brezalkoholnih pijačah in včasih tudi v sladicah. Korenina sladkega korena vsebuje glycyrrhizin. Ta substanca je veliko bolj sladka kot sladkor. Pri uporabi moramo biti pazljivi, saj ima lahko dolgotrajna uporaba v visokih količinah zelo škodljive stranske učinke. Posledica je lahko previsok krvni tlak, glavobol in zadrževanje vode v telesu.

Za katere namene se sladki koren uporablja?

  • Kot sladilo,
  • za lajšanje kašlja,
  • za vzdrževanje ustne higiene in zdravih zob,
  • za boljši zadah,
  • kot preventiva vnetju dlesnim,
  • za podporo prebavnemu sistemu,
  • v kulinariki ,
  • za podporo normalnemu delovanju želodčne sluznice.