Vrtnica - Damaščanska hidrolat 100ml (EKO)

Čistilni hidrolat za revitalizacijo in regeneracijo kože.
Redna cena:
12,90 €
Akcijska cena:
12,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% hidrolat Damaščanske vrtnice iz kontrolirane ekološke pridelave.

INCI: rosa damascena flower water.

Uporaba: ohlajen hidrolat nanesite na vato in očistite obraz. Pustite, da se posuši. Lahko uporabljate tudi z pršilko ali kot dodatek kopelim.

Opozorila: hranite dobro zaprto, pri temperaturi do 25 stopinj celzija in nedostopno otrokom. Samo za zunanjo uporabo. V primeru preobčutljivosti na sestavine v hidrolatu, prekinite z uporabo.

Certifikat: Ecocert greenlife.

Poreklo: Bolgarija.

Količina: 100ml.

Vrtnica – Damaščanska hidrolat iz kontrolirane ekološke pridelave. Vrtnica – Damaščanska hidrolat za revitalizacijo in regeneracijo vseh tipov kože, uravnava količino sebuma v koži (suha-mastna koža), uravnava pH, izboljšuje prekrvavljenost, oža pore in deluje čistilno. Primeren je tudi za nego las in lasišča. Vrtnica je prelepa roža, ki je razširjena po celem svetu. Ima izredno prijeten vonj, zato se njene pripravke veliko uporablja v kozmetični industriji. Ker je potrebno kar 2000 kg cvetov, da pridobijo 1 liter eteričnega olja (izredno drago) se skoraj bolj pogosto uporablja prav tako učinkovit hidrolat vrtnice.

Hidrolati oz. rožne vode so v vodi topne snovi, ki nastanejo med izdelavo eteričnih olj. Klasično eterična olja, kot jih poznamo so v vodi netopni del, v vodi topni del pa ni mogoče iz vode izločiti in predstavlja hidrolat. To so pomembne sestavine z izredno širokim spektrom uporabe. Hidrolate lahko uporabljamo kot razpršilo za obraz, osnovo za kreme, vodico po britju ali jih dodajamo kopelim.