Zelena meta eterično olje 10ml - 100% naravno

Eterično olje zelena meta se uporablja v aromaterapiji in kot sestavina v kozmetičnih izdelkih.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine eteričnega olja zelena meta:100% naravno čisto eterično olje zelene mete.

INCI:mentha spicata herb oil, limonene*, linalool*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba eteričnega olja zelena meta:manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. V pripravkih za obraz je olje učinkovito za čiščenje por. Uporablja se tudi za odišavljenje prostorov, savne, inhalacije in aromatiziranje živil. Lahko si pripravite masažno olje – do 5 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 4% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Količina:10ml.

Poreklo: ZDA.

Zelena meta eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Zelena meta eterično olje se uporablja v kozmetične namene in aromaterapijo. Zelena meta ali spearmint je zelo podobna poprovi meti z nekoliko drugačnim vonjem, ki še najbolj spominja na zvečilne gumije. Razlog za to je da olje zelene mete zaradi specifično osvežilnega vonja veliko uporabljajo kot aromo v prehranski industriji.

Za razliko od poprove mete je bolj blaga in primerna tudi za bolj občutljive osebe. Ima svež in hladen vonj, zato deluje poživljajoče. Lajša občutek slabosti in je koristno tudi za odpiranje dihalnih poti. Ker deluje antiseptično je priljubljena pri pikih insektov in za umirjanje srbečice.

Osnovne značilnosti eteričnega olja zelena meta:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listi.
  • Vonj: svež, metin, s sadnim podtonom.
  • Barva: prozorno zelenkasta.
  • Nota: visoka.