Zeleno siva glina (super fina in prečiščena) 200g

Super filtrirana, fina zeleno siva glina, ki je primerna za vse tipe kože.
Redna cena:
9,90 €
Akcijska cena:
9,90 €
Izdelek je na zalogi

Obdelava: super-fina, ultra-ventilirana, popolnoma prečiščena in sušena na soncu.

Velikost delcev: 20 – 50 mikronov.

Primerna za: odlično deluje na vse tipe kože, še posebej primerna je za normalno in mastno kožo.

Navodilo za pripravo maske: v majhen lonček dodajte 2 do 3 čajne žličke gline in približno 2 čajni žlički vode ali priljubljenega hidrolata (rožne vode). Nato dobro premešajte, da dobite gosto homogeno pasto. Pri mešanju maske ne uporabljajte kovinske žlice temveč leseno ali plastično. V mešanico po želji lahko dodate tudi nekaj kapljic priljubljenega eteričnega olja ali žlico kvalitetnega rastlinskega olja (naprimer šipkovo). Ko je mešanica pripravljena jo enakomerno nanesite na očiščeno kožo obraza ali telesa. Pri negi obraza je predhodno priporočljivo narediti tudi nežni piling in temeljito očistiti obraz. Nanos gline na telesu pustite do 10 minut, nato sperite z vodo in kožo navlažite z tonikom ali hidrolatom in nanesite vlažilno kremo ali olje.

Predeli uporabe:

  • Obraz: najbolj pogost način uporabe. Sledite zgoraj opisanem postopku in ne pozabite pred nanosom dobro umiti obraz. Pomembno je da glino odstranite preden se vam začne sušiti na obrazu.
  • Dekolte, stegna: nanestie glino po zgoraj omenjenem postopku na želeni predel. Zaradi večje količine gline lahko pustite delovati tudi do 15 minut.
  • Lasje: enakomerno porazdelite glineno pasto po laseh in pustite delovati 15 minut. Nato sperite z mlačno vodo in si umijte glavo z nežnim šamponom.
  • Kopeli: 200 do 300g gline dajte v vodno kopel, dodajte še priljubljena eterična olja in se odpočijte za približno 20 minut. Glino po kopeli sperite z mlačno prho. Po kopeli bo vaša svilnato mehka.

Poreklo: Francija.

Količina: 200g.

Zeleno siva glina je super-fina, ultra-ventilirana, popolnoma prečiščena glina sušena na soncu. Zeleno siva glina je primerna za vse tipe kože, še posebej primerna izbira pa je pri normalni in mastni koži. Posebnost montmorillonit gline je, da pospeši prekrvavitev kože, kar pripomore k njeni hitrejši regeneraciji. Zeleno siva glina vsebuje minerale ter ostale elementi v sledovih. Ta tip gline je primeren za vse tipe kože, še posebej priporočljiva je za normalno in mastno kožo. Zelena glina montmorillonit zaradi svoje sestave velja kot najboljša zelena glina. Znano je, da pospeši prekrvavitev kože, kar pripomore k njeni hitrejši regeneraciji. Ta tip gline se uporablja za odpravljanje različnih težav s kožo. Izredno dobro obnavlja manjše praske in dobrodejno deluje pri negi ostalih pojavov na koži. S svojo sestavo vpija odvečni sebum, podobno kot ostale gline nežno čisti pore in kožo, stimulira naravni obrambni mehanizem, blaži zahtevno kožo in deluje pomlajevalno. Posebnost zelene gline je da pri redni uporabi vidno izboljšuje stanje kože in las ter ju naredi mehke in gladke in bolj sijoče. Glina je odličen razstrupljevalec telesa saj organizem prečisti in obnovi, nase veže odvečne maščobe ter toksine. Telo pomirja in vpliva na boljše splošno počutje.