Amla - naravna barva 100g (EKO)

Amla vsebuje vitamin C in se uporablja za odpravljanje problemov lasišča in ojačanje las. Preprečuje izpadanje las.
Redna cena:
15,90 €
Akcijska cena:
15,90 €
Izdelek je na zalogi

INCI: Emblica officinalis fruit powder.

Uporaba:

  • Priprava paste za lasišče: zmešajte amlin puder z določeno količino tople vode, da dobite pasto podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut in jo nato nanesite na lasišče, kot bi si barvali lase s kano ali indigom. Po nanosu paste na lase in lasišče glavo ovijte s prozorno folijo za živila in pustite delovati 1 uro. Nato si glavo umijte.
  • Priprava paste za obrazno masko: zvrhano žlico amle zmešajte s toplo vodo, da dobite zmes podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut ter jo nato nanesite na obraz in rahlo masirate, kot bi si nanašali piling. Pustite delovati od 5 do 10 minut, nato si umijte obraz. Taka čistilna maska je odlična za delovanje nečiste kože, deluje antioksidantno in antibakterijsko.
  • Priprava napitka: v kozarec natočite vodo ali sok, dodajte 4 čajne žličke amlinega pudra in dobro premešajte, da se prah porazdeli po tekočini. Tak napitek lahko pijete do 3x na dan, za podporo energiji in delovanju imunskega sistema.

Opozorilo: prah se ne sme mešati z vročo vodo nad 42°C. Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po barvanju.

Certifikat: IN-BIO-154-INDIA.

Dobavitelj: Etnobotanika, Slovenija.

Poreklo: Indija.

Količina: 100g.

 

 

Amla – naravna barva iz kontrolirane ekološke pridelave. Amla – naravna barva je proizvedena iz posušenih in mletih plodov drevesa indijske kosmulje. Nastali prah je trikrat presejan, da je dobljena ‘body art’ kvaliteta pudra. Novejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. Ajurvedska medicina jo uporablja že tisočletja kot močan antioksidant, ker je bogata z vitaminom C (cca 445mg/100g) in tanini (45%), poleg tega vsebuje flavonoide, lipide in druga esencialna olja.

Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo. Puder lahko uporabljamo za napitek, obrazne maske ali pa za nego lasišča in las. Zaradi antioksidantnih lastnosti poživlja delovanje imunskega sistema, lasnih mešičkov in delovanje kože. Lasje postanejo bolj prožni in močni, ter ne izpadajo. Ženske, ki amlo uporabljajo redno, kot terapijo, pa zagotavljajo, da se osivelim lasem povrne tudi naravni pigment.

Poleg tega lase postanejo svilnati in bleščeči, lasišče pa čisto in zdravo. Amla ima zelo veliko taninov, zato se jo meša tudi z naravnimi barvili za lase, kot sta kana in indigo. Amlo uporabljamo v tej kombinaciji, kadar želimo dobiti rjave odtenke las.