Blato mrtvega morja v prahu 500g

Blato mrtvega morja v prahu razstruplja, očisti in revitalizira kožo, odlično se obnese tudi kot obloga za sklepe in mišice.
Redna cena:
12,90 €
Akcijska cena:
12,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine/INCI: blato iz mrtvega morja (maris limus).

Uporaba: oblogo si pripravite tako, da blatu enostavno dodate nekaj vode, hidrolata ali zeliščnega čaja, ter zmešajte v gosto, mavcu podobno pasto. V mešanico po želji lahko dodate tudi nekaj kapljic priljubljenega eteričnega olja ali žlico kvalitetnega rastlinskega olja (na primer jojobinega). Ko je mešanica pripravljena jo enakomerno nanesite na očiščeno kožo. Pri negi obraza je predhodno priporočljivo narediti tudi nežni piling in temeljito očistiti obraz. Oblogo na telesu pustite do 15 minut, nato sperite z vodo in kožo navlažite s tonikom ali hidrolatom in nanesite vlažilno kremo ali olje.

Opozorila: shranjujte zaprto, pri sobni temperaturi in na suhem. V primeru preobčutljivosti prekinite z uporabo.

Poreklo: Jordanija.

Količina: 500g.

Blato mrtvega morja v prahu uporabljate kot oblogo za telo. Blato mrtvega morja v prahu razstruplja, očisti in revitalizira vašo kožo. Vzpostavlja ravnovesje in uravnava kožne funkcije. Primerno tudi za občutljivo in težavno kožo. Blato izhaja – kot pove že naziv izdelka – iz Mrtvega morja, približno 400m pod morsko gladino in meji na Izrael ter Jordanijo. Povprečna slanost morja oziroma jezera je 30%, gre za najbolj slano morje na svetu, kjer praktično ni življenja. Oblogo si pripravite tako, da blatu enostavno dodate nekaj vode, hidrolata ali zeliščnega čaja, ter zmešajte v gosto, mavcu podobno pasto.

Zakaj izbrati blato iz Mrtvega morja:

  • kožo očisti in jo revitalizira, deluje razstrupljevalno,
  • iz kože odstrani odvečno maščobo in mrtve kožne celice, po uporabi bo koža mehka, gladka, sijoča in bolj prožna,
  • pomaga pri hitrejši cirkulaciji, uporabljate ga lahko za oblogo za sklepe in mišice,
  • iz njega si lahko pripravite oblogo za lasišče in se s tem rešite prhljaja.