Cedra (Atlaška) eterično olje 10m (100% naravno)

Eterično olje cedra se uporablja v aromaterapiji in kot sestavina kozmetičnih izdelkov.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje Atlaške cedre.

INCI: cedrus atlantica wood oil.

Uporaba: primerno za odišavljenje prostorov, kjer je potrebno vzpostaviti pomirjajoče počutje (meditacije). Cedro je priporočljivo uporabljati tudi v pripravkih za nego mastne ali aknaste kože. Redno se uporablja za kopeli, savne in masaže. Lahko si pripravite masažno olje – do 10 kapljic eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 10% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Maroko.

Količina: 10ml.

Cedra (Atlaška) eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje Atlaške cedre. Cedra (Atlaška) eterično olje za kozmetično uporabo in aromaterapijo. Dodaja se jo v razne pripravke za nego občutljive ter mastne in aknaste kože. Cedra je visoko zimzeleno drevo, ki prijetno diši in je poznana že iz biblijskih časov. Poznamo dve sorodni vrsti Atlaško cedro (Cedrus atlantica) in Virginijsko cedro (Juniperus virginiana). Po terapevtskem učinkovanju naj bi bili precej podobni.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: les.
  • Vonj: trpek, lesen spominja na sandalovino.
  • Barva: svetlo zelena.
  • Nota: spodnja (bazična).