Deviško oljčno olje 250ml (EKO)

Oljčno ali olivno olje iz ekološke pridelave v Laconiji na Peloponezu je vedno priljubljeno in vsestransko uporabno olje s številnimi pozitivnimi učinki na telo.
Redna cena:
9,39 €
Akcijska cena:
9,39 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% bio oljčno olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 3404 kJ/ 825 kcal
Maščobe: 92g
   Nasičene maščobne kisline: 13g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 71g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 8g
Ogljikovi hidrati: 0g
   Sladkor: 0g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Omega maščobne kisline:

Omega-3: 12,8g
Omega-6: 44,1g
Omega-9: 17g

Shranjevanje: Shranjujte ločeno od svetlobe in toplote, na hladnem prostoru.

Nefiltrirano olje – pred uporabo pretresite!

Certifikat: Certifikat 2021.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Grčija.

Količina: 250ml.

Deviško oljčno olje iz nadzorovane biološke pridelave, hladno stiskano in neokrnjeno v procesu pridelave, zagotavlja nespremenjeno kakovost. V Laconiji na Peloponezu, pod grškim soncem, rastejo in cvetijo oljke, ki ustvarjajo to izjemno oljčno olje.

Njegovi pozitivni in zdravilne lastnosti na telo so številni:

Oleinska kislina, kot najpomembnejša mononenasičena maščobna kislina, znižuje raven holesterola LDL, s čimer zmanjšuje odlaganje v krvnih žilah.

Medtem fitokemikalije polifenola zmanjšujejo tveganje za sladkorno bolezen tipa 2, debelost, ter bolezni srca in ožilja. Poleg tega polifenol zavira oksidacijske procese v telesu.

Oljčno olje bogato tudi z antioksidativnim vitaminom E, ki pri 12 miligramih na sto gramov postavlja olje med najpomembnejša živila za ta vitamin. Vitamin E deluje kot odstranjevalec prostih radikalov in s tem ščiti celice pred poškodbami.

Uporaba v kulinariki:

Oljčno olje je med poznavalci in profesionalnimi kuharji zelo cenjeno. Če je pridobljeno domače in ekološko, kot je olje Pödör, ohranja brezhiben okus. Hladno stiskano oljčno olje lahko uporabljamo na različne načine, od klasične uporabe v solatah in prelivih do obogatitve juh in testeninskih jedi. Priporočljivo ga je ne segrevati, da ohranimo vse koristne sestavine za zdravje. Zato je manj priporočljivo za cvrtje.