Jasmin absolut eterično olje 1ml (100% naravno)

Jasmin eterično olje je primerno za nego zrele, suhe in občutljive kože. Uporablja se tudi v aromaterapiji.
Redna cena:
16,90 €
Akcijska cena:
16,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje jasmina.

INCI: jasminum officinale flower oil.

Uporaba: v kozmetiki in aromaterapiji. Kot dodatek drugim rastlinskim oljem ali kremam, za nego suhe, občutljive in zrele kože. V aromaterapiji deluje sproščujoče in lepo odišavi prostor. Deluje tudi kot spolni aktivator.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, v temnem prostoru (hladilniku), nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Tunizija.

Količina: 1ml.

Jasmin absolut eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Jasmin absolut eterično olje se v kozmetiki uporablja pri negi suhe, občutljive in zrele kože. Najpogosteje se uporablja v parfumih in masažnih oljih. Uporaben je tudi v aromaterapiji, deluje spodbujevalno, pomaga tistim, ki imajo nizko samopodobo. V tradicionalni medicini so ga uporabljali za lajšanje poroda tako, da so z njim masirali porodnice po predelu križa in abdomna v zgodnji fazi poroda. Deluje tudi kot močan spolni aktivator. Jasmin je enoletna plezalka z drobnimi zelenimi listi in delikatnimi belimi cvetovi. V indiji ga imenujejo kraljica noči, saj svojo moč poveča ponoči. Tudi obiranje cvetov za izdelavo eteričnega olja poteka ponoči.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: cvetovi.
  • Vonj: sladek, cvetni vonj.
  • Barva: temno oranžna do rjava.