Geranija eterično olje 10ml - 100% naravno

Eterično olje geranija je primerno za uporabo v kozmetiki in aromaterapiji.
Redna cena:
9,90 €
Akcijska cena:
9,90 €
Izdelek je na zalogi

Kaj vsebuje geranija eterično olje? 100% naravno čisto eterično olje geranije.
INCI:pelargonium graveolens flower oil, citronellol*, geraniol*, linalool*, citral*, limonene*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Kako se geranija eterično olje uporablja in za katere namene?

Aromaterapija: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. V kolikor nimate izparilnika, lahko uporabite posodo z vročo vodo ali pa par kapljic kanite na predpražnik, preprogo, pod vzglavnik,…
Kopel: odlično se obnese v kopeli. Nekaj kapljic eteričnega olja kanite v vodo in uživajte v vonju. Takšna mešanica je primerna tudi za inhalacije.
Kozmetična sredstva: primerno je za dodajanje v kozmetične izdelke. Eteričnega olja nikoli ne nanašajte direktno na kožo. Lahko ga dodate masažnemu olju ali pa si ga pripravite sami – do 5 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 2% eteričnega olja.
Količina:10ml.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Egipt.

Geranije eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje geranije krvomočnice. Geranija eterično olje za kozmetično uporabo in aromaterapijo. Primerno je za nego vseh tipov kože, posebej pa mešane. Geranija izredno lepo diši in ima podoben vonj kot vrtnica. Njena aroma deluje rahlo poživljajoče, hkrati pa blaži simptome tesnobe. Geranija (pelagronija) je lepa aromatična rastlina (roža), ki jo velikokrat vidimo v okolici hiš, kot balkonsko cvetje. Ima značilne male roza ali rdeče cvetove in špičaste liste. Po mnenju mnogih je vonj olja geranije še bolj prijeten kot vonj olja vrtnice.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: cvetovi.
  • Vonj: sladek, svež, cvetlični.
  • Barva: svetlo rumena.
  • Nota: srednja