Indigo - naravna barva 100g (EKO)

Indigo naravna barva na popolnoma naraven način obarva vaše lase. V kombinaciji s kano lahko dobite različne barvne odtenke.
Redna cena:
15,90 €
Akcijska cena:
15,90 €
Izdelek je na zalogi

Indigo morate uporabiti takoj! Ne čakajte na sprostitev barvila, kot moramo to storiti pri kani. Zmešajte indigo z vodo tik preden ga boste uporabili. Za indigo ne uporabljajte limoninega soka, uporabite le vodo. Za srednje rjavo barvo zmešajte enaki količini kane in indiga. Za svetlejšo, toplo rjavo zmešajte dve tretjini kane in tretjino indiga. Za temno rjavo zmešajte tretjino kane in dve tretjini indiga. Zmes kane in indiga morate zelo dobro vmešati, da se indigo enakomerno porazdeli po že pripravljeni zmesi kane. Ker pri barvanju z indigom ne smemo uporabljati limone, priporočamo, da zaradi lažjega izločanja lavsona uporabite Amlo. Pri nanosu zmesi na lasišče bodite natančni, indigo hitreje obarva kožo in tekstil kot kana.

Kakovostno ”body art” kano in indigo lahko varno nanesete preko barvanih, beljenih in kemično obdelanih las, prav tako pa lahko tudi preko kakovostne ”body art” kane in indiga varno nanesete sintetične barve in belila, saj kakovostni ”body art” izdelki ne vsebujejo kovinskih sestavin.

Opozorilo: prah se ne sme mešati z vročo vodo nad 42°C. Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po barvanju.

Certifikat: IN-BIO-154-INDIA.

Dobavitelj: Etnobotanika, Slovenija.

Poreklo: Indija.

Količina: 100g.

Indigo – naravna barva iz kontrolirane ekološke pridelave. Indigo – naravna barva je fin naraven prah iz listov indigovca – grmičaste stročnice, ki poleg barvila indigotina vsebuje še številne druge učinkovine, zaradi česar ga ajurveda uvršča med zdravilne rastline. Uporaba indiga sega v čas antične Indije, od koder se je širila na Kitajsko, Japonsko in Jugovzhodno Azijo. Barvilo je veljalo za luksuzen izdelek, z njim so barvali predvsem bombaž, volno in svilo, sintetični indigo pa se danes množično uporablja v prehrani in tekstilni industriji (npr. barvanje jeansa).

INCI: Indigofera tinctoria leaf powder.

Uporaba: Lase si lahko pobarvate z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite kano na sivih laseh, bo barva bakrena, če uporabite le indigo, bo modra, njuna mešanica pa bo prinesla rjavo barvo. Če naredite mešanico z več kane kot indiga, bo barva rdeče rjava, če pa bo v njej več indiga kot kane, bo le-ta temno rjava.