Islandski lišaj zeliščni čaj 50g (EKO)

Ekološko pridelan čaj iz nadzemnega dela rastline islandskega lišaja. Le ta je koristen za dihalne poti ter tudi nego težavne kože. Lahko ga pripravimo kot čaj, dodamo kozmetiki...ipd.
Redna cena:
4,90 €
Akcijska cena:
4,90 €
Izdelek ni na zalogi

Ni na zalogi

Sestavine: suhi nadzemni del rastline islandski lišaj, iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: 2 čajni žlički islandskega lišaja prelijte z 250ml hladne vode (dve skodelici), počasi segrejemo do vrenja in nato precedimo. Sveže pripravljenega ali ohlajenega pijemo do 3-krat dnevno. Čaj lahko tudi grgramo.

Opozorila: shranjujte zaprto na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi. V primeru preobčutljivosti prekinite z uporabo.

Certifikat: SI-EKO-001.

Poreklo: Romunija.

Količina: 50g.

Islandski lišaj zeliščni čaj iz kontrolirane ekološke pridelave. Islandski lišaj zeliščni čaj iz nadzemnega dela rastline islandskega lišaja. Njegova uporaba se priporoča vsem tistim, ki želijo dobro svojemu grlu in dihalnim potem. Še posebno priporočljivo je njegovo uživanje v zimskem času, tudi v preventivne namene. Lahko ga uporabljamo za pitje, ga grgramo ali ga dodajamo kozmetiki, za pripravo raznih mil. Pomaga namreč pri negi težavne kože. Islandski lišaj raste na visoko ležečih področjih, najpogosteje na gozdni meji in nad njo, na predelih zahodne in severne Islandije, po kateri je dobil tudi ime. Uspeva tudi v Severni Ameriki, Angliji in na Irskem. V Sloveniji so večja najdišča islandskega lišaja na Pohorju in grebenu Karavank.