Izkustveni svet predšolskega otroka

Pripomoček za dobro starševstvo, z nasveti kako lahko vzgajamo otroka v zgodnjih letih, da zraste v srečnega, ustvarjalnega in uspešnega človeka.
Redna cena:
19,95 €
Akcijska cena:
19,95 €
Izdelek je na zalogi

Avtorica: Donata Elschenbroich.

Format: 16,5 x 23cm, mehke platnice.

Obseg: 239 strani.

Izkustveni svet predšolskega otroka kot pripomoček za dobro starševstvo. Izkustveni svet predšolskega otroka za vse, ki si želijo, da bi njihov otrok odrasel v srečnega, ustvarjalnega, močnega in uspešnega človeka. Knjiga je namenjena staršem in vzgojiteljem za lažje poznavanje razvoja in védenja otrok v prvih letih otrokovega življenja. Kaj naj bi otrok v prvih sedmih letih življenja doživel, znal, vedel? Veselje do raziskovanja in navdušenje za nove izkušnje sta največja prav v letih pred vstopom v šolo. Avtorica je zasnovala nenavaden katalog védenja in izkustev za sedemletnike. Nov, odprt vzgojni kánon za zgodnja leta – kot spodbuda in usmeritev za starše in vzgojitelje, kot izziv za vzgojno politiko.

Kako naj spodbujam otrokov razvoj? Ali naj otrok obiskuje čim več dejavnosti, ki mu bodo krajšale čas in se bo ob njih učil? Ali pa je bolje, če čim več časa preživi doma, pri mirni igri, kjer se razvija lastna ustvarjalnost, samoiniciativnost, domiselnost?

Katere igrače so primerne v katerem starostnem obdobju? Kdaj naj otrok začne uporabljati računalnik? Ali je prav, če otroka spodbujam pri učenju črk? Kaj pa tuji jeziki?

Če ste vzgojiteljica ali vzgojitelj v vrtcu, ste se gotovo že kdaj vprašali: Kaj najbolj potrebujejo naši otroci? Otroci, ki imajo – tako je videti – vsega dovolj in preveč, ki toliko vedo in znajo, pa so hkrati tako nesamostojni, ki jim starši nudijo vse, pa vendar nenehno nekaj pogrešajo, ki so obdani s kupi igrač in zabavne elektronike, pa so vendar kar nekako zdolgočaseni?

Kako naj otroke čim bolje pripravimo na vstop v šolo, ne da bi jih bremenili s suhoparnim »šolskim« učenjem? Ali pa sploh ne potrebujejo učenja, temveč le prosto igro? In seveda toplino, varnost, zavetje?