Jabolčni kis 100ml (EKO)

Ekološko pridelan jabolčni kis ima številne dragocene zdravilne lastnosti in široko uporabo v kulinariki. Odličen za solate ter plemenitenje številnih drugih jedi.
Redna cena:
4,49 €
Akcijska cena:
4,49 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravni, čisti nefiltriran jabolčni kis iz ekološke pridelave.

Kislina: 5%

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 88 kJ/ 20 kcal
Maščobe: 0g
   Nasičene maščobne kisline: 0g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 1,3g
   Sladkor: <0,5g
Beljakovine: <0,5g
Sol: <0,03g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!

Certifikat: Certifikat 2021.

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 100ml.

Jabolčni kis (EKO) ima naravno moč in izjemen okus. Pri ustvarjanju tega kisa se ceni vsako podrobnost procesa, od fermentacije v naravnih lesenih sodih do skrbno izbranih svežih jabolk, ki tvorijo temelj tega edinstvenega kisa.

Ponotranjajte bogastvo okusa jabolčnega kisa in zaupajte naravnim sestavinam, ki so bile izbrane z dolgoletnimi izkušnjami. Vdajte se v tradicijo, ki je tako dragocena, da je Christopher Columbus na svoji ladji Santa Maria vedno prevažal nekaj sodov jabolčnega kisa.

Uporaba v kulinariki

Jabolčni kis je saden in rahlo grenak spremljevalec, ki je kot nalašč za vse vrste solat, še posebej pa za solate iz svežih zelenih listov. Njegov intenziven okus se odlično ujema s plemenitimi aromami bučnega semena ali repičnega olja. Poleg tega pa jabolčni kis lahko obogati tudi druge jedi, kot so juhe, enolončnice in konzervirano zelenjavo.

Ko kuhate z jabolčnim kisom, lahko prihranite veliko soli. Preprosto začinite jedi s kisom namesto soli in tako ustvarite okusno in bolj zdravo kulinarično izkušnjo.