Japonski zeleni čaj Hojicha 15x2g (EKO)

Poseben japonski čaj, ki zaradi praženja na visokih temperaturah vsebuje manj kofeina ter dobi orehast okus s sladkasto noto, z malo ali nič grenkobe.
Redna cena:
8,90 €
Akcijska cena:
8,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% fino mlet praženi zeleni čaj, iz certificirane ekološke pridelave.

Uporaba: Vsebino vrečke vsujte v toplo vodo ( do 70⁰C, količina vode 0,3 l). Pretresite (v šejkerju ali kozarcu  s pokrovom) ali dobro premešajte z ročnim penilcem za mleko ali metlico.  Po želji dodajte kanček mleka ali soka limone.

Shranjevanje: v suhem in hladnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.

Certifikat: CZ-BIO-002.

Dobavitelj: Sparks d.o.o., Ljubljana.

Poreklo: Japonska.

Količina: 15 x 2g (30g)

Japonski zeleni čaj Hojicha je poseben japonski zeleni čaj, ki se razlikuje od tradicionalnih vrst zelenega čaja. Njegova posebnost izvira iz postopka praženja, ki daje čaju izrazito značilno barvo, okus in aromo. Listi čaja se pražijo v pečici pri visokih temperaturah, kar povzroči, da postanejo listi temno rjavi in razvijejo topli, orehasti okus z nežno sladko noto. Ta edinstven proces tudi zmanjša količino kofeina v čaju, zaradi česar je Hojicha priljubljena izbira med tistimi, ki želijo uživati v blagem energetskem dvigu brez prevelike stimulacije.

Hojicha je cenjen zaradi svojih številnih kvalitet, ki vključujejo izrazito prijeten okus, nizko vsebnost kofeina in visoko vsebnost antioksidantov. Poleg tega, da je prijeten za pitje, se Hojicha pogosto uporablja tudi v kulinaričnih eksperimentih, kot so slaščice, sladoledi in omake, ki dodajo njegov edinstven orehasti okus jedem. Zaradi svoje priljubljenosti in raznolikih uporab je Hojicha postal pomemben del japonske čajne kulture, ki se širi tudi v druge dele sveta.