Japonski zeleni čaj Matcha Ceremony 30g (EKO)

Zeleni čaj Matcha velja na Daljnem vzhodu za čudežni eliksir in tako sodi med sam vrh zelenih čajev. Ceremony ima nežno sladkast okus, z nekaj grenkobe ter noto po oreščkih.
Redna cena:
24,90 €
Akcijska cena:
24,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% fino mlet zeleni čaj Matcha, iz ekološke pridelave.

Hranilna vrednost ( na 1g) Energ. vrednost: 11,36kJ/2,71 kcal
Maščobe 33,7,mg Vitamin A(β karoten) 283 µg
Oglj. hidrati 337 mg Vitamin C 1,78mg
Beljakovine 266 mg Katehini -skupno 122mg
Kofein 32 mg Aminokisline-skupno) 47,5mg
Vlaknine 317 mg

Uporaba: 1g čajnega prahu prelijte z vodo (1,5dl), segreto na 60 stopinj in stepajte, da se napitek po vrhu speni. Po želji dodajte še kanček soka limona, sadnega soka, sladila, sirup ali mleko.

Shranjevanje: v suhem in hladnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.

Certifikat: CZ-BIO-002.

Dobavitelj: Sparks d.o.o., Ljubljana.

Poreklo: Japonska.

Količina: 30g.

Japonski zeleni čaj Matcha Ceremony je posebna vrsta zelenega čaja, zmleta v fin prah, ki že skoraj tisočletje na Daljnem vzhodu velja za čudežni eliksir. V družbi zelenih čajev je prav poseben. V obliki pudrastega prahu ga zaužijemo skupaj s tekočino, da užijemo vse koristne snovi, ki jih vsebuje. Čeprav je bil matcha nekoč privilegij japonske elite, danes šteje številne privržence po vsem svetu in je priljubljen kot zdrava alternativa kavi in energijskim napitkom.

Prepoznamo ga po značilni smaragdno zeleni barvi in specifičnem oreškastem okusu z rahlo grenko noto. Začetki posebne obdelave segajo nekaj tednov pred pobiranjem čajnih lističev, ko se čajne grmičke prekrije s ponjavami in omeji sončna svetloba. To upočasni rast, kar spodbudi intenzivno tvorjenje klorofila zaradi pomanjkanja svetlobe, kar daje napitku bogato smaragdno zeleno barvo. Po obiranju lističe obdelajo s paro, posušijo in zmleti v fin prah v granitnih mlinih. Z zaužitjem matche v prahu zaužijemo tudi fine mlete čajne lističe, s tem pa tudi popolnoma vse koristne hranilne snovi, ki jih vsebuje zeleni čaj.

Ena skodelica matche po vsebnosti učinkovin ustreza približno 10 skodelicam običajnega zelenega čaja.

Okus:
Matcho glede na kakovost delimo v več razredov, ki se razlikujejo po barvi, okusu in vsebnosti aminokislin. Višji razredi vsebujejo več aminokislin in klorofila, kar rezultira v bolj sladkem, prefinjenem okusu in živo zeleni barvi čajnega prahu. Ceremony ima značilen nežno sladkast okus po oreščkih, z rahlo grenko noto.