Kadilna bosvelija smola 50g

Smola kadilne bosvelije se uporablja v aromaterapiji ter za odišavljanje prostorov.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Osnovne značilnosti:
Uporabljen del: smola grma
Poreklo: Indija (vrsta Serrata)
Vonj: eksotičen, duhovni, citrus-balzamičen, prodoren
Čistost: popolnoma očiščena smola brez lubja (najvišja kvaliteta, A+)
Pakiranje: kroglice (solzice)

Delovanje in uporaba: Smola kadilne bosvelije se uporablja v aromaterapiji, za odišavljenje prostorov, pri meditaciji in verskih obredih, ter kot zdravilna sestavina v raznih kozmetičnih pripravkih.

Smole kadilne bosvelije se že tisočletja redno uporablja pri meditacijah in molitvah saj njen vonj obuja višjo zavest, povdarja duhovnost in spodbuja mentalo dojemanje. Vonj bosvelije deluje pomirjajoče in sprošča napetost, odpravljal naj bi tudi pozavestni stres. Pripisujejo ji blagodejne učinke na kožo saj deluje zdravilno odpravlja probleme in predvsem v pripravkih deluje protivnetno. Znani so tudi pripravki za boleče sklepe in mišice. V aromaterapiji pomaga pri prehladu, gripi in glavobolu. V ajurvedski medicini ji pripisujejo očiščvealni učinek tako telesno kot duševno. Stari Rimljani in Grki so smolo bosvelije uporabljali v pripravkih za zdravljenje praktično vseh takrat znanih bolezni.

Načini uporabe:
Piroliza(sežig) na oglju ali v izgorilniku za smole – Košček olja naprej zažarite nad plemenom, nato ga postavite v izgorilnik oz. kermaično posodo ali na trdo negorljivo podlago in nanj položite zvrhano kavno žličko smole. Smola se pri tem topi in žege ter oddaja aromatične spojine, ki prepojijo celoten prostor…

Izparilniki za eterična olja oz. aromaterapevtske lučke – smola se topi precej počasneje in oddaja nekoliko šibkejši a še vedno prijeten vonj…

Pripravki za KOŽO – za pripravo izvlečkov (tinktur) se najbolj pogosto uporablja razmerje 1:10. Torej za 100 g tinkture vzamemo: 90 g jedilnega čistega alkohola (96%) in 10 g čiste smole. Če želimo močnejo tinkturo lahko razmerje prilagodimo tudi na 1:5.

Parfumi – za pripravo parfumov, lahko uporabimo kar tinkturo (glej napotek zgoraj). Tinkture delujejo kot fiksativi (spodnje note), kar pomeni, da bodo pripomogle k daljši obstojnosti vonja vašega unikatnega parfuma.

Količina: 50g

Smola kadilne bosvelije se že tisočletja uporablja v domačem zdravilstvu (bosvelna kislina), aromaterapiji, za odišavljenje prostorov ter pri meditaciji in verskih obredih. Smolo kadilne bosvelije pridobivajo iz različnih vrst grma bosvelije (6-10 m visok), ki raste predvsem v pučavskih oz. eksotičnih predelih našega planeta. Razširjena je v vzhodni Afriki, južnem Arabskem polotoku in Indiji. Največ smole pridelajo v Jemnu, Etiopiji, Omanu, Somaliji in Svadski Arabiji. Znana so tudi druga nahajališča v Indiji in Pakistanu. Smolo bosvelije imenujemo tudi frankovski dišeči gumi (frankincense) ali olibanum. Poznamo okoli 25 vrst bosvelije, ki se med sebolj nekoliko razlikujejo. Najbolj poznani in razširjeni so štirje tipi: carteri (beyo), sacra (hojari), frereana (maydi) in serrata (indijska). Vse vrste bosvelije se uporabljajo kot samostojne kadilne smole in imajo zelo podoben vonj.

Bosvelna kislina: Vse vrste bosvelije vsebujejo zdravilno bosvelno kislino (pentaciklični triterpen), zato se iz njih pogosto dela izvlečke (tinkture) za tradicionalne zdravilne in kozmetične pripravke. Eterično olje bosvelije ne vsebuje nič bosvelne kisline saj le ta ni hlapna, zato ima drugačne učinke kot izvleček bosvelije.