Koruzni laski tinktura 50ml

100% tinktura iz koruznih laskov, dobro poznanih v ljudski medicini. Slovenskega izvora. Pripomorejo predvsem k zdravju ledvic, jeter in žolča.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: koruzni laski, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: do petkrat dnevno. Vsak človek na tinkture reagira različno – najbolje je poskusiti in po treh tednih bi se morali pokazati prvi znaki izboljšanja.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Koruzni laski tinktura na alkoholni osnovi. Koruzni laski tinktura se priporoča vsem tistim, ki želijo dobro svojim ledvicam, jetrom in žolču. Koruzni laski so vratovi ženskih cvetov koruze, ki so poznani v ljudski medicini. Koruzo so že 4000 let pred našim štetjem pridelovali v Mehiki, v Evropo pa jo je prinesel Krištof Kolumb po odkritju Amerike. Dandanes koruzo pridelujejo po vsem svetu in je bolj znana kot poljščina kot pa vrtnina. Izredno razširjena je tudi pri nas.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Koruzni laski tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Koruza oziroma njeni koruzni laski so nabrani v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljeni sveži.