L-triptofan FORTE za boljše razpoloženje in miren spanec Vitar 30 kapsul

Kombinacija L-triptofana, rodiole, šisandre, vitaminov in organsko vezanega magnezija za boljše psihično počutje in miren spanec.
Redna cena:
8,90 €
Akcijska cena:
8,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine (kapsula):  magnezijev citrat, L-triptofan, izvleček Rhodiola rosey, izvleček šizandre, sredstvo proti sprijemanju – magnezijev stearat, kalcijev D-pantotenat, piridoksin hidroklorid, folna kislina, biotin.

Sestavine (ovojnica kapsule):  goveja želatina, cinkov oksid.

Sestavina v 1 kapsuli (% PDV*)
Izvleček Rhodiola rosea 100 mg
Izvleček šizandre 37 mg
L-triptofan 160 mg
pantotenska kislina 3 mg (50%)
vitamin B6 0,7 mg (50%)
biotin 25 µg (50%)
Folna kislina 100 µg (50%)
magnezij 60 mg (16%)

* PDV = Priporočeni dnevni vnos

Informacije za diabetike: ne vsebuje sladkorja.

Uporaba: odrasli: 1 kapsulo poplaknite z zadostno količino vode.
Ni primerno za otroke pod 15.letom starosti.

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem prostoru, nedosegljivo otrokom. Ni primerno za otroke pod 15.letom starosti.

Proizvajalec: VITAR s.r.o., Češka.

Dobavitelj: Sparks d.o.o., Ljubljana.

Poreklo: EU.

Količina: 30 tablet (23g).

L-triptofan FORTE za boljše razpoloženje in miren spanec Vitar je prehransko dopolnilo z L-triptofanom, rodiolo, šisandro ter vitamini in magnezijem, ki pomaga pri boljšem psihičnemu počutju ter je koristno za boljši spanec.

Stres se lahko kaže kot napetost, skrb, živčnost in včasih celo kot fizična nelagodje. Pomembno je, da vzpostavimo ravnovesje v telesu, da se lažje spoprimemo s temi občutki. Vitar L-triptofan FORTE je obogaten s sestavinami, ki pomagajo telesu premagovati te stresne situacije.

L-triptofan je esencialna aminokislina, ki je pomembna za tvorbo serotonina, nevrotransmiterja, ki uravnava razpoloženje, spanje in apetit. Hkrati ima tudi ključno vlogo pri tvorbi melatonina, hormona za spanje. Uživanje L-triptofana lahko pomaga pri zmanjševanju anksioznosti, izboljšanju spanja ter splošnem občutku blaginje.

Rhodiola rosea ima pozitiven vpliv na telesno zmogljivost in kondicijo, saj lahko uravnovesi delovanje organizma v stresnih trenutkih.

Šisanda (Schisandra) je koristna pri obvladovanju stresnih situacij, kot so poškodbe, tesnoba in fizična utrujenost. Poleg tega izboljšuje sposobnost prilagajanja na spremembe ter pomaga telesu pri doseganju duševnega ravnovesja.

Vitamin B6, znan tudi kot piridoksin, je ključen za normalno delovanje živčnega sistema, saj pomaga pri pretvorbi hrane v energijo ter sodeluje pri proizvodnji nevrotransmiterjev, kar lahko izboljša razpoloženje in splošno duševno počutje.

Magnezij je mineral, ki igra ključno vlogo pri več kot 300 biokemičnih reakcijah v telesu, vključno z uravnavanjem mišične funkcije, srčnega utripa in krvnega tlaka. Dodatek magnezija lahko pomaga pri zmanjševanju stresa, izboljšanju spanja ter lajšanju mišičnih krčev in napetosti.