MAP aminokisline 120 tablet

Aminokisline z 99% biološko uporabnostjo, ki telesu hitro povrnejo moč in izboljšajo regeneracijo. Za aktivne, športnike, pogosto utrujene ter oslabele zaradi stresa ali bolezni.
Redna cena:
47,90 €
Akcijska cena:
47,90 €
Izdelek je na zalogi

MAP aminokisline vsebujejo:

100% MAP aminokisline.

Hranilne vrednosti na 1g:

energija 17kJ/4kcal, L-Levcin 0,2g, L-Valine 0,16g, L-Izolevcin 0,15g, L-Lizin 0,14g, L-Fenilalanin 0,13g, L-Treonin 0,11g, L-Metionin 0,06g, L-Triptofan 0,04g.

Uporaba MAP aminokislin:

dnevno lahko uživanje 3-5 tablet, v primeru športa je priporočljivo zaužiti 5-10 30 minut pred telesno aktivnostjo ali kot priporoča zdravnik.

Opozorilo: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti, shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte na hladnem in temnem prostoru.

Dobavitelj: Institut.O, Slovenija.

Količina:

120 tablet (120g).

Poreklo: EU.

MAP aminokisline v tabletah je prehransko dopolnilo, ki vsebuje vseh 8 esencialnih aminokislin. Aminokisline so gradniki beljakovin, ki jih moramo pridobiti s hrano. Ena tableta mapa vsebuje točno 1g aminokisline MAP, to pomeni, da dobite 120g MAP v eni embalaži. Vsaka tableta vsebuje esencialne aminokisline v patentirani sestavi MAP (US Patent # 5.132.113). Vsebuje le beljakovine oz. njihove sestavine – aminokisline. MAP ne vsebuje maščob, natrija, kvasa, glutena, soje, žitaric, riža, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, vezivnih snovi, mlečnih izdelkov ali hrane živalskega izvora. Vsebuje torej samo navedene aminokisline. Proizvajalec kombinira povsem očiščene aminokisline (v kristalni obliki).

Aminokisline gradijo večje proteinske molekule, te pa so izrednega pomena za normalno funkcijo celičnih ter drugih sistemov v telesu. Pomanjkanje osnovnih gradnikov je lahko velik problem v normalnem funkcioniranju organizma. Aminokisline v dopolnilu MAP so maksimalno izkoriščene in vsebujejo organsko vezan dušik. Njegova biološka uporabnost je kar 99%. V takšnem primeru je izkoristek dušikovega atoma iz aminokislin MAP skoraj popoln. Z uživanjem MAP aminokislina je torej beljakovinska prehranjenost učinkovitejša, prav tako pa je omogočena hitrejša regeneracija celic in našega organizma nasploh.

Pri prehrani z MAP se namreč le 1% aminokislin spremeni v odpadke, pri običajni beljakovinski hrani pa večina. Zato so tudi MAP aminokisline odlična prehranska dopolnitev za vse, ki imajo šibkejše ali obremenjeno črevesje.

MAP aminokisline se uporabljajo za:

nadomeščanje prehranskih aminokislin,
dopolnjevanje uravnotežene prehrane,
za izboljšanje regeneracije pri športnikih, kjer je povečana poraba aminokislin,
povečanje mišične mase.