Moč vitamina D

Ivan Soče nam v svoji knjigi na strokoven način prikaže izjemen pomen vitamina D za naše zdravje ter enormno pomanjkanje le tega v današnji družbi.
Redna cena:
24,80 €
Akcijska cena:
24,80 €
Izdelek je na zalogi
Avtor: Ivan Soče.
Format: 15 × 22cm, trde platnice.
Obseg: 270 strani.

Moč vitamina D je knjiga o ključnem, a večinoma spregledanem zavezniku našega zdravja. Moč vitamina D vam bo pokazala, kako je pomanjkanje vitamina D ena največjih, a tudi ena najhitreje in najceneje rešljivih zdravstvenih težav našega časa. Knjiga na razumljiv način združuje rezultate neštetih strokovnih študij, raziskav in izkušenj iz kliničnih praks – vse priča o skorajda čudežnem vplivu primernih količin vitamina D na človekovo zdravje in počutje.

Vitamin D je pravzaprav edini vitamin, ki ga s hrano ne moremo dobiti v zadovoljivih količinah. Gledano skozi prizmo naše evolucije ga nikoli ni bilo potrebno vnašati s hrano – dovolj je bilo živeti in delati na soncu, telo pa je tako tvorilo zadostne količine vitamina D. Dandanes nam zadostna izpostavljenost soncu ni na voljo in pogosto tudi več ni zdrava, potreba telesa po tem hranilu pa ostaja – v veliki večini primerov močno nezadovoljena.

»Če bi moral izbrati eno čudežno sestavino za preprečevanje in zdravljenje številnih bolezni, od bolezni srca, vseh vrst raka, kapi, nalezljivih bolezni, gripe, tuberkuloze, diabetesa tipa 1 in 2 do demence, depresije, nespečnosti, mišične šibkosti, bolečin, fibromialgije, osteoartritisa, revmatoidnega artritisa, osteoporoze, psoriaze, multiple skleroze in hipertenzije, bi to bil – vitamin D.«  prof. dr. Michael Holick.