Naravno sladilo ksilitol 500g (EKO)

Brezov sladkor ali ksilitol je naravno sladilo, ki predstavlja odlično alternativo navadnemu sladkorju. Zaradi počasnejše absorpcije omogoča ohranjanje stabilne ravni sladkorja v krvi.
Redna cena:
10,90 €
Akcijska cena:
10,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% brezov sladkor- ksilitol.

Hranilna vrednost v 100g: energijska vrednost: 238 kcal/ 990kJ, ogljikovi hidrati: 99g – od tega sladkorji: 0g, – od tega polioli: 99g; beljakovine 0g; Sol: <0,01g maščobe: 0g, od tega nasičene maščobe: 0g.

Opozorilo: prekomerno uživanje lahko deluje odvajalno. Izdelek ni primeren za hranjenje živali.

Certifikat: PL-EKO-07.

Proizvajalec: Birkengold, Avstrija.

Dobavitelj: Zakladi narave d.o.o.

Poreklo: EU.

Količina: 500g.

Naravno sladilo ksilitol znan tudi kot brezov sladkor, je sladilo, ki se pridobiva iz vlaken breze. Kemično je ksilitol sladkorni alkohol, ki ima enak okus kot običajni sladkor, vendar vsebuje približno 40 % manj kalorij. Njegova kemijska struktura omogoča, da ga naše telo absorbira počasneje in v manjših količinah, kar pomaga pri ohranjanju stabilne ravni krvnega sladkorja. Zaradi teh lastnosti je priljubljen med diabetiki in ljudmi, ki želijo zmanjšati vnos kalorij.

Ksilitol se kot sladilo uporablja na različne načine, saj je po okusu in videzu zelo podoben običajnemu sladkorju. V kulinariki se pogosto dodaja v peciva, piškote, torte in druge sladice, kjer služi kot nizkokalorična alternativa sladkorju. Poleg tega je priljubljen tudi v napitkih, kot so kava, čaj in smoothiji, kjer nudi sladkost brez dviga krvnega sladkorja. V prehrambeni industriji je ksilitol pogosto sestavina izdelkov brez sladkorja, kot so žvečilni gumiji, bonboni in marmelade, saj poleg sladkega okusa prispeva tudi k izboljšanju ustnega zdravja. Ker ksilitol pri kuhanju in peki ohranja svojo strukturo in stabilnost, ga je mogoče uporabljati na enak način kot običajni sladkor, kar omogoča enostavno vključevanje v vsakodnevno prehrano.