Orehovo olje Pečarič (EKO) 100ml

Orehovo olje z blagim vonjem za zaščito kože po sončenju.
Redna cena:
10,90 €
Akcijska cena:
10,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine orehovega olja: 100% naravno hladno stiskano orehovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba orehovega olja:

Prehranski dodatek: 1 čajna žlička orehovega olja 3x na dan, ali eno minutno žvrkljanje olja v ustih.

Orehovo olje za kožo: majhno količino olja nanesite v dlani in ga nežno vmasirajte v kožo.

Orehovo olje za lase: nanesemo na celotno dolžino las, vmasiramo in pustimo nekaj ur ali čez noč.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Oljarna Pečarič, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 100ml.

Orehovo olje Pečarič je 100% naravno hladno stiskano olje. Orehovo olje je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. Olje vsebuje naravni zaščitni UV filter (faktor 8), tako da je primerno za nego kože pri sončenju. Priporočljivo pa je, da se z njim pričnete mazati že kak mesec preden se odpravljate na dopust in s tem kožo že pripravite na velike količine izpostavljenosti sončnim žarkom. Orehovo olje je blagega okusa in ima prijetno aromo. Lahko se uporablja kot živilo, dodatek k prehrani ali mazilo.

Prednosti uporabe orehovega olja: hladno stiskano jedilno eko orehovo olje je nerafinirano. Orehovo olje vsebuje veliko beljakovin, vitaminov, vlaknin in esencialnih maščobnih kislin. V prehrano ga zlahka vključimo, saj ima odličen okus po oreščkih. Lahko ga uporabimo kot preliv za solate ali pa ga dodamo v sladice. Odlično se prileže k potici. Olje ni primerno za toplotno obdelavo.

Orehovo olje ima veliko pozitivnih učinkov na zdravje – ker vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin je nepogrešljiv za zdravje. Skrbi za zdravo črevesje, s tem da preprečuje kislost. Kisline nevtralizira in jih izloči iz telesa. Ljudje, ki imajo težave s holesterolom se vedno razveselijo orehovega olja, saj le-tega ne vsebuje in ščiti pred boleznimi srca in ožilja. Prav tako ščiti žile pred staranjem in možganske celice pred oblogami. Pravijo, da naj bi vsakodnevno žvrkljanje olja izboljšalo tudi vid.

Orehovo olje Pečarič je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini. Olje prideluje in  polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.